Top

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι αρχές αναζητούν τη μοτοσυκλέτα- Που εστιάζουν οι έρευνες

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες, αποφασισμένοι και γνώριζαν καλά την περιοχή

Parallaxi
δολοφονία-καραϊβάζ-οι-αρχές-αναζητού-745920
Parallaxi

Το οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA δείχνει τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή να κατευθύνονται στο σημείο της δολοφονίας. Όπως αποκαλύπτεται, δεν τον ακολουθούσαν από τη δουλειά του, αλλά τον περίμεναν εκεί. Λίγα λεπτά πριν φτάσει ο δημοσιογράφος, φαίνονται καθαρά ο οδηγός, αλλά και ο συνεπιβάτης που πυροβόλησε τον Καραϊβάζ. Οι καταθέσεις από τους αυτόπτες «ξεσκονίζονται», αφού και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Από κάμερες της περιοχής οι αστυνομικοί βρήκαν υλικό που κατέγραψε τον εκτελεστή και τον συνεργό του, λίγα λεπτά πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Καρέ – καρέ οι κινήσεις των δολοφόνων

Στη θέση του συνοδηγού, ο εκτελεστής, όπως τον έχουν περιγράψει οι αυτόπτες μάρτυρες. Φοράει μαύρο σκούφο, μαύρη μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού, άσπρο μπουφάν, χακί στρατιωτικό παντελόνι, ενώ φαίνεται να φοράει και γάντια.

Ο συνεργός του εκτελεστή οδηγεί τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν, φοράει άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζιν παντελόνι. Η σωματική τους διάπλαση ταιριάζει με τα όσα κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο εκτελεστής, μεγαλόσωμος, στο πίσω κάθισμα και ο συνεργός του, μετρίου αναστήματος, οδηγεί την μοτοσυκλέτα.

Οι δύο δολοφόνοι, ψύχραιμοι, πηγαίνουν προς το σημείο της φονικής ενέδρας. Μέρα μεσημέρι, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζούς.

Στόχος των αστυνομικών είναι, τώρα, να εντοπίσουν κάθε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών που όπως όπως όλα δείχνουν εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει κινητό και υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναζητούν τη μοτοσυκλέτα

Τη μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου αλλά και για τη διαφυγή τους, ψάχνουν οι αρχές.

Πρόκειται, όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA, για ένα σκουρόχρωμο σκούτερ, μικρού κυβισμού, που φαίνεται να έχει μόνο έναν αριστερό καθρέφτη ενώ έχει και μαύρη μπαγκαζιέρα.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι είτε οι δράστες να την έχουν εγκαταλείψει και να την έχουν κάψει προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους, είτε να την έχουν κρύψει σε κάποιο ασφαλές για αυτούς σημείο.

«Ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές

Οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν από κάποια χώρα του εξωτερικού μόνο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι καταθέσεις από τους αυτόπτες «ξεσκονίζονται» σε κάθε τους λεπτομέρεια, αφού και η παραμικρή κίνηση μπορεί να δώσει το λάθος που θα προδώσει τους δράστες και θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

«Επαγγελματίες» εκτελεστές – Έτοιμοι για όλα οι δολοφόνοι

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες, αποφασισμένοι και γνώριζαν καλά την περιοχή, ενώ εκμεταλλεύτηκαν τον αιφνιδιασμό του δημοσιογράφου.

Συγκλονίζει ο γιος του: Ο πατέρας μου θα συγχωρούσε τους δολοφόνους

Με λόγο που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης ο 19χρονος γιος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποχαιρέτησε τον πατέρα του, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από δύο εκτελεστές έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, ενώ γυρνούσε από τη δουλειά του. Ο γιος του δημοσιογράφου, Δημήτρης, συγκλόνισε με τον λόγο του, στον οποίο μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι άνθρωποι που σκότωσαν τον πατέρα μου φυσικά και θέλουμε να πιαστούν για να μην σκοτώσουν κάποιον άλλον στο μέλλον, αλλά ο ίδιος μου ο πατέρας θα τους συγχωρούσε».

Μάλιστα, όταν βγήκε η σορός του δημοσιογράφου από το παρεκκλήσι για να μεταφερθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο, «Το βουνό», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους ήταν στο σημείο. Η κηδεία του δημοσιογράφου έγινε το μεσημέρι της Κυριακή 11 Απριλίου στον τόπο καταγωγής του, στο χωριό Καλλίφυτο, λίγο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Δράμας. Σύμφωνα με το ergasia-press.gr, στην τελετή παραβρέθηκαν η σύζυγος και ο 19χρονος γιός του Γιώργου Καραϊβάζ, η αδερφή του που ήρθε από το εξωτερικό για την κηδεία και η μητέρα του, η οποία ζει μόνιμα στην Καλλίφυτο, αλλά και λίγοι συγγενείς και φίλοι, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Tις δραματικές στιγμές της δολοφονικής επίθεσης στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβάζ,  περιγράφει στον Σκαϊ αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να αλλοίωση φωνής.

“Ακούμε έναν περίεργο θόρυβο σαν να έχει σκάσει κάποια εξάτμιση μηχανής, αλλά απανωτοί ήχοι. Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ.  Και στη συνέχεια γυρίσαμε την πλάτη να δούμε τι γίνεται γιατί κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, μας έκανε εντύπωση.  Και βλέπουμε στο σημείο εκείνο που έγινε η δολοφονία μια μηχανή μικρού κυβισμού με δύο ανθρώπους πάνω και ο ένας να στέκεται πάνω στο πεζοδρόμιο όρθιος, να έχει κατέβει δηλαδή από τη μηχανή και να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο. Θόλωσα εκείνη τη στιγμή, έπρεπε δηλαδή να φύγουν και να πάω κοντά και να δω ότι υπήρχε άνθρωπος από κάτω. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα.” αναφέρει.

Οι συγκλονίστηκες περιγραφές για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιγράφου, σοκάρουν.

“Δευτερόλεπτα έγιναν αυτά και μάλιστα με την ησυχίας τους ότι έκαναν το έκαναν. Δηλαδή σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα. Γύρισαν κοίταξαν και ο οδηγός της μηχανής και ο εκτελεστής κάτω να δουν αν όντως είναι νεκρός και σηκώθηκαν και έφυγαν. Και δεν είπαν και τίποτα μεταξύ τους, εμείς δεν ακούσαμε κάτι να συζητάνε. Και δεν ξέρω αν μας πήραν είδηση και εμάς ή αν μας είδαν και αν δεν έδωσαν σημασία” προσθέτει.

Όλα κράτησαν μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Άλλος μάρτυρας, γείτονας του δημοσιογράφου, αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό  “Κατέβηκε στη μηχανή και έριξε δύο σφαίρες στο Γιώργο και μετά ο Γιώργος στηρίζεται στη μηχανή μου γιατί η μηχανή μου ήταν παρκαρισμένη εκεί και μετά πάει γυρνάει και πέφτει στο πεζοδρόμιο ο Γιώργος, και ο δολοφόνος πήγε πίσω από τον Γιώργο και όπως είχε πέσει ο Γιώργος πίσω ρίχνει 4 σφαίρες πάνω στο κεφάλι του. Εγώ δεν μπορούσα να δω άλλο. ”

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Ανδρέα Κονδύλη, Δήμαρχο Αλίμου, ο δρόμος για τη διαφυγή των δραστών εν συνεχεία περνάει και από κεντρικά σημεία με αγορές και καταστήματα.

“Επειδή είναι μια ήσυχη γειτονιά πολλοί έχουν εγκατεστημένες κάμερες. Πέραν από τους τρείς του δήμου, οι πληροφορίες που έχω είναι ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες.”, ανέφερε ο κος Κονδύλης.

Με πληροφορίες από Mega/ Έθνος/ SKAI

Γ. Καραϊβάζ: Θλίψη στην κηδεία του δημοσιογράφου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα