Ελλάδα

Δολοφονήθηκε στο Χαιδάρι με καλάσνικοφ ο Στεφανάκος

Ο μεγάλος νονός της νύχτας έπεσε νεκρός από πυρά συμμοριών.

Parallaxi
δολοφονήθηκε-στο-χαιδάρι-με-καλάσνικ-278547
Parallaxi

Δολοφονική επίθεση απόψε στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι όπου άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στον γνωστό βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο και τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ.  Ο Στεφανάκος έβγαινε από τη μάντρα αυτοκινήτων του όταν κυριολεκτικά των γάζωσαν.

Ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, θεωρούνταν ο πιο μεγάλος από τους νονούς και για άλλου ο αρχηγός της Greek Mafia», ενώ είχε σχέσεις και με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008, το ένα για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απαγωγές κλπ. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).

Ανάμεσα στα ανδραγαθήματα του ήταν και ο ξυλοδαρμός του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στις φυλακές.

Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.

Αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2016 με το νόμο Παρασκευόπουλου μετά από 9 χρόνια στη φυλακή.

Ο Στεφανάκος διέθετε και blog στο οποίο εξέθετε τον βίο και την πολιτεία του. Δείτε το εδώ:  http://vstef.blogspot.gr/

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα