Top

Δωρεάν rapid test και αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Δείτε που και πότε θα διεξαχθούν αναλυτικά.

Parallaxi
δωρεάν-rapid-test-και-αυτή-την-εβδομάδα-στη-θεσ-742704
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ):

α) Την Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ..

β) Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10) από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ..

γ) Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου (Δενροπόταμος) από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ..

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το δελτίο ταυτότητάς τους και να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους. Το αποτέλεσμα της εξέτασης μπορεί να αναζητηθεί και να εκτυπωθεί από το gov.gr. Σε περίπτωση που τα εξεταζόμενα άτομα είναι ανήλικα (έως 18 ετών δηλαδή) πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ή από άτομο που έχει εξουσιοδότηση από το γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Θέρμης 

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ

-Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Σουρωτής.

– Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν rapid test επίσης στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ σε όλους. Ωστόσο, επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, στο εξής θα μπορούν να το εκδώσουν μόνον όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Δήμος Καλαμαριάς

Τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid 19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δίνει στους πολίτες ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας.

Τα rapid test θα διενεργούνται καθημερινά από Δευτέρα 20 έως και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:30-15:00 στο Θεατράκι της Χηλής.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.

Δήμος Λαγκαδά

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά , την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται επί της οδού Παπαγεωργίου, παραπλεύρως του Δημαρχείου Λαγκαδά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 15:00

ΕΡΕΥΝΑ: Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε κορονοϊό σε δημόσιες τουαλέτες;

Δήμος Παύλου Μελά

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, τις ημέρες Τρίτη 21, Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 09:00 – 14:30.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου & Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυτεχνείου 20

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Φιλύρου

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο Ασβεστοχώρι, στο ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου, Μακεδονομάχων 26

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Πανόραμα, Βενιζέλου 12, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα