Top

Δωρεάν rapid tests και αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Πού και πότε θα πραγματοποιηθούν.

Parallaxi
δωρεάν-rapid-tests-και-αυτήν-την-εβδομάδα-στη-θε-734210
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Στο γυάλινο περίπτερο που βρίσκεται στον Κήπο της Άμμου στην περιοχή της νέας παραλίας αντί της νότιας πύλης της ΔΕΘ θα διενεργούνται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου δωρεάν rapid tests για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Αυτή η προσωρινή μεταφορά είναι απαραίτητη λόγω της λειτουργίας της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο γυάλινο περίπτερο στον Κήπο της Άμμου τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν rapid tests τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται σε λειτουργία το σημείο της νότιας πύλης της ΔΕΘ για τη διενέργεια rapid tests.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests). Προηγήθηκαν ήδη 136 έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 34.350 συμπολίτες μας. Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

α) Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου & Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό  Κέντρο, Πολυτεχνείου 20 β)Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ασβεστοχώρι, στο ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου, Μακεδονομάχων 26 γ) Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στο Πανόραμα, Βενιζέλου 12, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος δ) Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Φιλύρου

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτότητας(π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο κτλ), και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Δήμος Καλαμαριάς

Μία ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ήδη έχει προγραμματίσει rapid test για τις ημέρες από Δευτέρα 6 μέχρι και Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να προετοιμαστούν με ασφάλεια για το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. Συγκεκριμένα στο Θεατράκι της Χηλής και ώρες 9:30-15:00 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid 19.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις εγκαταστάσεις του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγ. Αθανασίου 34 με Κολοκοτρώνη) : ►τη Δευτέρα 6/9/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ ►την Παρασκευή 10/9/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ):

α) Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10).

β) Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων.

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το δελτίο ταυτότητάς τους και να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους. Το αποτέλεσμα της εξέτασης μπορεί να αναζητηθεί και να εκτυπωθεί από το gov.gr. Σε περίπτωση που τα εξεταζόμενα άτομα είναι ανήλικα (έως 18 ετών δηλαδή) πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ή από άτομο που έχει εξουσιοδότηση από το γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), καλεί το σύνολο των συμπολιτών του σε δωρεάν εξέταση ελέγχου για τον κορονοϊο με τη διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) την Tετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00 στα ΚΑΠΗ Επανωμής.

Για την εξέταση σας να έχετε μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σας ταυτότητα. Επίσης μπαίνοντας στο GOV.GR με τους κωδικούς TAXIS παίρνεται την βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος για την εργασία σας. https://self-testing.gov.gr/

Δήμος Θέρμης

Από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ

–Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στη Νέα Ραιδεστό στο χώρο της Κοινότητας

– Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν rapid test στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι να δουν μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία για επανέλεγχο εντός της ημέρας ενώ στους ανήλικους χορηγείται έγγραφη βεβαίωση.

Δήμος Παύλου Μελά

Στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 2, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνει τρεις νέες προγραμματισμένες δράσεις τις ημέρες Τρίτη 7, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 09:00 – 14:30, στον παραπάνω χώρο που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και απέναντι από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Να σημειωθεί ότι έχουν συμπληρωθεί κατά τη διάρκεια του 2021, 17.942 δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid-19 των κινητών μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στις ΔΕ Σταυρούπολης – Πολίχνης – Ευκαρπίας.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 και την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου «Ι. Καποδίστριας», στο χώρο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος, Ωραιόκαστρο) και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 09.30 έως τις 15.00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Σταθερά σημεία επιβεβαιωτικού ελέγχου από Δευτέρα έως Παρασκευή:

Κέντρο Υγείας Κουφαλίων 12:00 – 15:00 Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας 12:00 – 15:00 Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου 12:00 – 15:00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα