Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πυρηνικό υποβρύχιο του Πούτιν στην Αρκτική
Το λεγόμενο «Όπλο της Αποκάλυψης» της Ρωσίας, παραμονεύει γύρω από τη Θάλασσα Μπάρεντς - Φόβοι για πυρηνική δοκιμή
Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod να κρύβεται στην Αρκτική, εν μέσω φόβων πως ο Πούτιν σχεδιάζει πυρηνική δοκιμή.
Το λεγόμενο «Όπλο της Αποκάλυψης» της Ρωσίας, που φέρεται να μεταφέρει όπλα που θα οδηγήσουν στην «Ημέρα της Κρίσης», παραμονεύει γύρω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, όπως δημοσιεύει η «Daily Mail».
Το μήκους 178 μέτρων υποβρύχιο Belgorod εξαφανίστηκε από τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ’ οδόν προς τη Θάλασσα του Κάρα για να δοκιμάσει για πρώτη φορά την πυρηνική κεφαλή «Poseidon», σύμφωνα με ένα προειδοποιητικό σημείωμα του ΝΑΤΟ που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο.
Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το Naval News δείχνουν ότι το υποβρύχιο βρίσκεται επί του παρόντος στην επιφάνεια της Αρκτικής.
Το σκάφος εθεάθη στη Λευκή Θάλασσα να φεύγει από το Severodvinsk, μια πόλη στη βόρεια Ρωσία, λίγες εβδομάδες πριν. Αργότερα εντοπίστηκε στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.
Το πυρηνικό υποβρύχιο του Πούτιν μπορεί να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι
Το Belogord, το οποίο είναι στην κατηγορία των υποβρυχίων 30.000 τόνων, είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο και οπλισμένο με τη σούπερ τορπίλη «Poseidon».
Το Poseidon είναι ένα drone που λέγεται ότι είναι ικανό να διανύσει τεράστιες αποστάσεις υποβρύχια πριν εκραγεί με τεράστια ισχύ, ικανή να προκαλέσει ένα πυρηνικό τσουνάμι που μπορεί να πλήξει παράκτιες πόλεις σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, μια δοκιμαστική εκτόξευση του Poseidon δεν είναι απίθανη. Συγκεκριμένα, μπορεί η εκτόξευση να γίνει στο πλαίσιο άσκησης, για να δοκιμαστεί ένα νέο οπλικό σύστημα ή να γίνει μια επίδειξη ισχύος.
Εάν η δοκιμή πραγματοποιηθεί, θα είναι η τελευταία προσπάθεια του Πούτιν να εκφοβίσει τη Δύση με τη χρήση πυρηνικών.
Πηγη – iefimerida
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ