Δώσαμε βήμα σε τυχοδιώκτες να γεμίσουν το μυαλό μας με φόβο

«Αποτύχαμε γιατί επιτρέψαμε σε επίορκους γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς να διαδίδουν ελεεινά ψευδή»

Parallaxi
δώσαμε-βήμα-σε-τυχοδιώκτες-να-γεμίσου-838917
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Λέξεις: Ελευθερία Μπατζή

Στις τελευταίες μου εφημερίες στα επείγοντα συρρέουν ανεμβολίαστοι που με λίγη καταρροή ή πονόλαιμο έρχονται έντρομοι να εξεταστούν, φοβούμενοι μήπως έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, παρακαλώντας για τη συνταγογράφηση μιας αντιβίωσης ή άλλου φαρμάκου που θα μπορέσει να ανακόψει την πορεία του.

Στην πλειοψηφία τους δεν είναι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Covid-19 είναι μια γριπούλα, φοβούνται και μάλιστα πολύ. Ούτε πιστεύουν ότι τα εμβόλια έχουν μέσα τσιπάκια που μας φυτεύει ο Μπιλ Γκέιτς για να μας ελέγξει. Έχουν κάνει όλα τα υπόλοιπα εμβόλια, κάνουν της γρίπης κάθε χρόνο, ελπίζοντας να τους προστατεύσει τώρα και από τον κορονοϊό.

Για αυτούς τους ανθρώπους νιώθω ότι αποτύχαμε, ως κυβέρνηση, ως ιατρικός κόσμος, ως μέσα ενημέρωσης. Αποτύχαμε γιατί επιτρέψαμε σε επίορκους γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς να διαδίδουν ελεεινά ψευδή από άγνοια ή υστεροβουλία. Η επιρροή τους ήταν καθοριστική, είτε επρόκειτο για λαοπρόβλητους που σάρωναν τα social με την τρομακτική ανευθυνότητα τους, είτε ήταν προσωπικοί γιατροί όπως ο γυναικολόγος που απαγόρευσε στην 38χρονη έγκυο που πέθανε σήμερα να εμβολιαστεί. Οι ελεγκτικοί φορείς στάθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και τα θύματα τους μετράμε τώρα.

Γιατί δώσαμε βήμα σε τυχοδιώκτες δικηγόρους, πολιτικούς, τραγουδιστές, σκοταδιστές κληρικούς, να τρομοκρατήσουν τους ακόλουθους τους και να τους γεμίσουν το μυαλό με φόβο για ένα από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της επιστήμης. Γιατί αφήσαμε την μικροπολιτική και τις πελατειακές σχέσεις να τρυπώσουν σκανδαλωδώς σε θέματα δημόσιας υγείας με επιλεκτικά μέτρα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και αντιπολίτευση επιπέδου “ξεσκαρταρίσματος εμβολίων”.

Ίσως ακόμη δεν έχουν χαθεί όλα για αυτούς τους ανθρώπους. Ίσως αν, έστω και τώρα, διορθώσουμε τα κακώς κείμενα να έχουν μια ελπίδα. Ίσως η αυτοθυσία γιατρών όπως ο Γιάννης Γκραβανης, ο διευθυντής της Α κλινικής Covid της Λάρισας που σήμερα κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες λόγω υπερκόπωσης δεν πάει χαμένη.

*Η κ. Μπατζή είναι νοσοκομειακή γιατρός

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα