Επικαιρότητα

Δόθηκε λύση στο θέμα του άστεγου της οδού Λαγκαδά

Που βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο συμπολίτης μας.

Parallaxi
δόθηκε-λύση-στο-θέμα-του-άστεγου-της-οδ-877333
Parallaxi

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του συμπολίτη μας που διαβίωνε σε κατάσταση αστεγίας και είχε εγκατασταθεί σε παράπηγμα επί της οδού Λαγκαδά, μόλις λίγα μέτρα από τον Ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης και από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Όπως έγινε γνωστό, εξασφαλίστηκε η κατάλληλη φροντίδα για τον άστεγο συνάνθρωπό μας κύριο Β.Ν. που πλέον έχει μεταφερθεί σε έναν ασφαλή χώρο και φιλοξενείται από το Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας».

Οι κοινωνικές δομές του δήμου Παύλου Μελά προσέγγισαν τον συμπολίτη, δρομολόγησαν τις διαδικασίες και συγκέντρωσαν τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα για να μεταφερθεί σε κλινική χρόνιων παθήσεων.

Παράλληλα, ενημέρωσαν την Εισαγγελία για την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο. Έγιναν κινήσεις ώστε να βρεθούν τα φάρμακα τα οποία λάμβανε και να κοιμηθεί στον ξενώνα αστέγων.

Σημειώνεται ότι, κλείστηκε ραντεβού και εξασφαλίστηκε η μεταφορά του για τον εμβολιασμό, ενώ προγραμματίστηκαν ακόμη όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που χρειάστηκε να διενεργηθούν.

Σε αυτή την προσπάθεια επίλυσης του θέματος του συνανθρώπου μας, σημαντική υπήρξε η συμβολή της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά, του Ερυθρού Σταυρού και του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου Ασκληπιός.

Συγκινητική ήταν η συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας των πολιτών που πρόσφεραν καθημερινά και παράλληλα με τις κοινωνικές υπηρεσίες, φαγητό και είδη ρουχισμού, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι στηρίζουν αδύναμα και ευάλωτα μέλη στις γειτονιές μας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα