Ελλάδα

Δραματική η κατάσταση στο Κρυονέρι

Σπίτια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, ζώα και υποδομές καίγονται αυτή την ώρα στο Κρυονέρι Αττικής.

Parallaxi
δραματική-η-κατάσταση-στο-κρυονέρι-797426
Parallaxi

17:51

Εκκενώνονται Σταμάτα και Αμυγδαλέζα

Έκκληση για εναέρια μέσα από τον Δήμαρχο Διονύσου

«Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στο Κρυονέρι καίγονται σπίτια», τονίζει ο κύριος Γιάννης Καλαφατέλης. Σπίτια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, ζώα και υποδομές καίγονται αυτή την ώρα στο Κρυονέρι Αττικής.

Δραματικές ώρες ζουν για ακόμη μία ημέρα οι κάτοικοι της Αττικής. Η φωτιά που ξέσπασε τέσσερις ημέρες πριν από την Βαρυμπόμπη έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστασεις. Αυτή την ώρα, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αφίδνες, τον Άγιο Στέφανο και το Κρυονέρι.

Μιλώντας στον Alpha o δήμαρχος Διονύσου, κύριος Γιάννης Καλαφατέλης, ανέφερε ότι η φωτιά καίει σπίτια και απηύθυνε έκκληση για εναέρια μέσα. Η φωτιά βρίσκεται δίπλα στην πλατεία, ενώ οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει εδώ και ώρα την περιοχή. «Είναι η χειρότερη κατάσταση που μπορεί να μας βρει μέχρι τώρα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στο Κρυονέρι καίγονται σπίτια. Στον Άγιο Στέφανο υπάρχουν και εκεί δυσκολίες. Δεν έχει μπει η φωτιά στον Διόνυσο. Κάνω έκκληση για επίγειες και εναέριες δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώσε: «Κινδυνεύουν οι περιουσίες των συμπολιτών μας. Έχουμε εκκενώσει το Κρυονέρι και εκκενώνουμε εν μέρει και τον Άγιο Στέφανο. Έχουμε προβλήματα σοβαρά. πρέπει να σβήσει τώρα η φωτιά».

Εκκενώθηκε το Κρυονέρι:

Θυμίζουμε ότι ήδη από χτες το απόγευμα είχε ζητηθεί η εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου. Ο Δήμος Διονύσου λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (5/8) ζήτησε από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Στο Κρυονέρι μέσα στο εργοστάσιο του άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σημειώθηκε προσαγωγή ενός νεαρού για την πυρκαγιά στο Κρυονέρι. Οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν εάν πράγματι βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή.

Η φωτιά κατευθύνεται προς Σταμάτα, Εκτός ελέγχου παραμένουν τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, κι ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση. Η φωτιά κατευθύνεται προς Σταμάτα, με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής να σημειώνει ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα