Επικαιρότητα

Δρόσος Τσαβλής: «Όλοι εμείς», διεκδικούμε να αλλάξουμε την πόλη

"Ο Ζέρβας αγνοεί κι αδιαφορεί για τα προβλήματα, δεν ζει σ’ αυτή την πόλη" - Μετά το Πάσχα οι ανακοινώσεις για τις θέσεις και τις υποψηφιότητες

Φίλιππος Δεργιαδές
δρόσος-τσαβλής-όλοι-εμείς-διεκδικο-984167
Φίλιππος Δεργιαδές

«Όλοι Εμείς», είναι το όνομα της δημοτικής παράταξης, της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής.

Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, άσκησε σκληρή κριτική στην νυν διοίκηση του δήμου και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, υποστηρίζοντας πως η απερχόμενη διοίκηση απέτυχε σχεδόν σε όλους τους τομείς ενώ άφησε αιχμές για σχέσεις διαπλοκής, της διοίκησης, με εργολάβους και αδιαφάνεια στη λειτουργία του δήμου.

Σχετικά με τα οργανωτικά της παράταξης του, ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η σταδιακή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του, όπως και η ανακοίνωση τουλάχιστον 30 υποψήφιος δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, τονίζοντας ότι η παράταξη «Όλοι Εμείς», θα φτάσει στις εκλογές του Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας ένα φάσμα πολιτών, που καλύπτει πολιτικά την κεντροδεξιά, την κεντροαριστερά αλλά και τον αριστερό και οικολογικό χώρο.

“Μόνο οι ιππότες παίρνουν χρίσμα”

«Μόνο οι ιππότες παίρνουν χρίσμα», σχολίασε και παρατήρησε πως ο Κ. Ζέρβας, προσπαθεί να εμφανιστεί ως δεξιός για να αλώσει τη ΝΔ ενώ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και επιδιώκει την πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσπειρώσει ψήφους από τον συντηρητικό χώρο.

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατη συνέντευξη του Κ. Ζέρβα, τόνισε πως ο νυν δήμαρχος δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο στην πόλη, παρά μελέτες και αναθέσεις ενώ τόνισε πως αγνοεί και αδιαφορεί παντελώς για τα προβλήματα της πόλης. Σημείωσε δε πως δεν υπάρχει καμία διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθεί η διοίκηση, ιδίως στο θέμα των αναθέσεων και των εργολαβιών για τις μελέτες, τονίζοντας πως υπάρχουν έτοιμες μελέτες στα συρτάρια του δήμου που όμως δεν υλοποιούνται.

Σημείωσε δε πως ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο είναι πραξικοπηματικός και πως αφαιρείται αναίτια ο λόγος ακόμα και από επικεφαλής παρατάξεων. «Αυτό που γίνεται είναι ανληθικο πρέπει να ακούγονται όλοι οι εκλεγμένοι» τόνισε  και μίλησε για απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος για τρία χρόνια δεν είχε συναντήσει ποτέ τους διευθυντές των διαφόρων δημοτικών υπηρεσιών.

Υπέρ της απλής αναλογικής και των προγραμματικών συνεργασιών

«Ο δήμαρχος δεν είναι άρχοντας ή βασιλιάς, είναι πρώτος μεταξύ ίσων» τόνισε και τάχθηκε υπέρ των προγραμματικών συγκλήσεων δηλώνοντας υπέρμαχος της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να πάμε σε συνεργασίες και αν εκλεγώ δήμαρχος θα παραχωρήσω αντιδημαρχίες στην αντιπολίτευση και θα φροντίσω να αξιοποιηθεί όλο το δημοτικό συμβούλιο. Μόνο με συνεργασίες μπορούμε να προχωρήσουμε» τόνισε και ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο να μη συνεδριάζει μία φορά τον μήνα, ώστε να μην υπάρχουν δεκάδες θέματα προς συζήτηση και οι αποφάσεις να λαμβάνονται μετά τα μεσάνυχτα και τις πρωινές ώρες.

Οι κοπές των δένδρων, έγκλημα για την πόλη

Μιλώντας για το πράσινο εξέφρασε την συμπαράσταση του στους Οικολόγους και στον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο, που συνελήφθησαν γιατί προσπάθησαν να εμποδίσουν τις κοπές των δένδρων, τις οποίες χαρακτήρισε παράλογες σε μία πόλη με μόλις 2,5 τμ πρασίνου ανά κάτοικο. Ζήτησε την παρέμβαση του δήμου για το θέμα και επιτέθηκε στον Κ. Ζέρβα ο οποίος όπως είπε αρκέστηκε να χαρακτηρίσει «νόμιμες τις συλλήψεις».

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα στοιχεία και επιστημονική πιστοποίηση για τις κοπές των δένδρων αλλά ποτέ, δεν μας δόθηκαν στοιχεία», τόνισε και χαρακτήρισε τις κοπές των δένδρων “έγκλημα για την πόλη”, που συντελείται με ευθύνη της διοίκησης.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του για 18 μήνες στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τόνισε πως δέχτηκε πιέσεις από την αρχή διότι προσπάθησε να λειτουργήσει θεσμικά και αντικειμενικά ενώ ανέφερε πως δέχτηκε πόλεμο προσωπικά απο τον Κ. Ζέρβα, οποίος φρόντισε να του αφαιρεθούν ακόμα και υπηρεσιακά δικαιώματα , καθώς είχε διαφοροποιηθεί σε αρκετά θέματα, όπως στην αγορά των λεωφορείων από τη Λειψία.

Πρότεινα να βρούμε κοινό υποψήφιο

Για την αποπομπή του τόνισε ότι έπραξε το σωστό και πως “θα ξανάκανε ό,τι έκανε” και σημείωσε πως υπήρχαν και άλλοι που διαφωνούσαν, επαναλαμβάνοντας πως το κλειδί για τους δήμους είναι οι συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων. Ειδικά για τις συνεργασίες προεκλογικά, τόνισε πως πρότεινε στους άλλους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης από τον χώρο της αντιπολίτευσης, να αναζητηθεί ένας τρόπος συνεργασίας ώστε να εξευρεθεί ένας κοινός υποψήφιος μετά από δημοσκόπηση. “Δεν έχω πρόβλημα να ακολουθήσω κάποιον άλλο αν διαπιστωθεί ότι προηγείται. Κανείς όμως δεν δέχτηκε αυτή την πρόταση” τόνισε.

Για το δυστύχημα των Τεμπών, τόνισε πως το έγκλημα είναι διαχρονικό και συλλογικό και πως “χάθηκαν αθώοι άνθρωποι με βίαιο τρόπο”, τονίζοντας πως και ο ίδιος είναι συντετριμμένος προσωπικά, διότι “στο δυστύχημα χάθηκε η 20χρονη βαφτισιμιά μου”.

Σημείωσε πως η ασφάλεια των πολιτών είναι μείζον θέμα όπως και τα θέματα της περίθαλψης και πως αν εκλεγεί δήμαρχος, θα φροντίσει να δημιουργούν 6 δημοτικά πολυϊατρεία στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. “Από τη θητεία μου ως πνευμονολόγος γνωρίζω ότι χάνεται κόσμος στο ΕΣΥ λόγων των ελλείψεων” τόνισε και σημείωσε ότι πρώτα από όλα σημασία έχει ο άνθρωπος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα