Ελλάδα

Δύο γνωστοί ηθοποιοί στον εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική βία

Η μία καταγγελία αφορά πράξη που τελέστηκε το 2020.

Parallaxi
δύο-γνωστοί-ηθοποιοί-στον-εισαγγελέα-730394
Parallaxi

Ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες δύο γνωστοί ηθοποιοί. Στη συνέχεια θα κριθεί εάν θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι.

Οι δύο ηθοποιοί κατηγορούνται από γυναίκες συναδέλφους τους για σεξουαλική βία, ενώ η μία καταγγελία αφορά πράξη που τελέστηκε το 2020. Τέθηκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης από στοιχεία που προσκόμισε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού των ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Οι καταγγελίες σε βάρος των δύο γνωστών ηθοποιών, που έγιναν στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αφορούν πράξεις βιασμού και απόπειρας βιασμού και ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για όσα τους καταμαρτυρούν οι γυναίκες συνάδελφοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για τον έναν ηθοποιό που παραδόθηκε στον εισαγγελέα και ήδη ερευνάται, περιλαμβάνει καταγγελίες για έναν βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008, καθώς και δύο απόπειρες βιασμού, που σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες συνέβησαν, η πρώτη το 2010 και η δεύτερη το 2014. Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, δύο από τις ηθοποιούς που προσέφυγαν στο Πειθαρχικό και φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει απόλυτα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου του σωματείου τους.

Ο δεύτερος φάκελος για τον έτερο ηθοποιό που ερευνάται από τον εισαγγελέα, αφορά υπόθεση βιασμού που φέρεται να τελέστηκε μέσα στο 2020.

Πληροφορίες: efsyn.gr

Δείτε επίσης:

Σε αργία ο Νικολάου από το ΚΘΒΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα