Διεθνή

E-shop με άγρια ζώα στο facebook | Εκστρατεία μέσω Avaaz για να σταματήσει

Τρομαγμένα τιγράκια, μικρά τσίτα, ακόμη και μωρά ουρακοτάγκοι πωλούνται μέσω σελίδων

Parallaxi
e-shop-με-άγρια-ζώα-στο-facebook-εκστρατεία-μέσω-avaaz-γ-871585
Parallaxi

Με μία εκστρατεία μέσω του Avaaz γίνεται γνωστό πως, σύμφωνα με μία νέα μόδα, πραγματοποιείται λαθρεμπορία άγριων ζώων μέσω σελίδων στο facebook.

Τρομαγμένα τιγράκια, μικρά τσίτα, ακόμη και μωρά ουρακοτάγκοι πωλούνται αυτή τη στιγμή στο Facebook σύμφωνα με την εκστρατεία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες μέσω Avaaz ώστε να απαγορευτεί και να σταματήσει! Είναι μία νέα αγορά που επιτρέπει στους λαθροκυνηγούς να διακινούν άγρια ζώα υπό εξαφάνιση, ελεφαντόδοντο και πτερύγια καρχαρία, όταν μάλιστα το Facebook ενώ δέχεται ήδη δημόσια κριτική για την ανοχή του, φαίνεται η εξάλειψη του λαθρεμπορίου άγριων ζώων ακόμη να μην είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας, όταν για άλλα θέματα, μικρότερης πολλές φορές σημασίας, δείχνει όλη του την αυστηρότητα.

Η παγκόσμια οικολογική κρίση απειλεί την άγρια ζωή του πλανήτη περισσότερο από ποτέ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πλατφόρμες όπως το Facebook χειροτερεύουν την κατάσταση, προσφέροντας ένα ασφαλές καταφύγιο σε λαθροκυνηγούς και λαθρέμπορους. Τα ζώα συχνά είναι τρομοκρατημένα, υποσιτισμένα και τα περισσότερα δεν επιβιώνουν απ’ αυτό το μαρτύριο.

Το λαθρεμπόριο άγριων ζώων είναι ένα απίστευτα κερδοφόρο κύκλωμα, με ετήσιο τζίρο που αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ. Και τώρα τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν στους λαθρέμπορους μια ανοιχτή διαδικτυακή αγορά με αμέτρητους νέους πελάτες.

Περισσότερα για το θέμα και για να υπογράψετε κατά της συνέχειας της πώλησης άγριων ζώων μεσω σελίδων, μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα