Ελλάδα

ΕΔΕ για τα «σκουπίδια» του Μπαλάσκα – Η απάντηση που έδωσε για τις αντιδράσεις

Η δήλωση που προκάλεσε οργή στα social media.

Parallaxi
εδε-για-τα-σκουπίδια-του-μπαλάσκα-η-480464
Parallaxi

ΕΔΕ διατάχθηκε με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τις χθεσινές δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα, αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, στον ΣΚΑΙ. «Μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας, ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η Αστυνομία, σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια», είπε και προκάλεσε οργή στα social media, ιδιαίτερα μετά την αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή κατά την οποία πρόσφυγες και μετανάστες, με τα παιδιά τους στα χέρια, απομακρύνθηκαν από κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη και έδιναν στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η λιτή ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)

Τα «μαζεύει» ο Μπαλάσκας

Λίγες ώρες αργότερα, με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, σημείωσε ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ «πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ». 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν για πολιτικούς λόγους τη δήλωσή του. «Εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές ”σκουπίδια”. Δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους, σε ειδικές συμπεριφορές που έχουμε δει, π.χ. πορείες ενόπλων μέσα στα Εξάρχεια, όσμωση επικίνδυνων ανθρώπων. Ποτέ δεν θα έλεγα δύσμοιρους ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια». 

Δείτε στο 11.50: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα