Featured

Εδώ φαίνεται ότι θα κάνουν διακοπές οι Θεσσαλονικείς το επόμενο διάστημα

Στο «εξοχικό» των Θεσσαλονικέων το βάρος των διακοπών από το επόμενο διάστημα.

Parallaxi
εδώ-φαίνεται-ότι-θα-κάνουν-διακοπές-οι-596162
Parallaxi

Την ενεργοποίηση για παραθερισμό των οικημάτων που διαθέτουν οι Θεσσαλονικείς στον δήμο του, αναμένει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας. «Ο δήμος Προποντίδας διαθέτει τις περισσότερες εξοχικές κατοικίες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και μας έχει προκαλέσει θλίψη το ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε κόσμο από την πόλη», ανάφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς.

Όπως είπε, τη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται σημαντικός αριθμός πολιτών που θα μετακινηθούν προς τις παραθεριστικές κοινότητες του Δήμου. «Θέλουμε να έχουμε κόσμο, τη Δευτέρα, την ημέρα στην οποία θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό», τόνισε ο κ. Καρράς που εξήγησε πάντως πως η απότομη αύξηση στις αφίξεις παραθεριστών που θα χρειαστεί να συντηρήσουν τις εξοχικές τους κατοικίες δημιουργεί προκλήσεις για τις υποδομές του Νέας Προποντίδας εφόσον εκτελεστούν ταυτόχρονα οι πάσης φύσεως εργασίες που προγραμματίζουν οι πολίτες.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, ξεκίνησαν εργολάβοι καθαριότητας από την 1η Απριλίου σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ζητούμε όμως από τους ιδιοκτήτες των εξοχικών κατοικιών να περιποιηθούν τα σπίτια τους χωρίς να πετάξουν αντικείμενα σε μη νόμιμους χώρους. Είναι απαράδεκτο σε αυτή πια την περίοδο να γίνουν κλαδεύσεις και να γεμίσει ο δήμος με κλαδιά και αδρανή υλικά», τόνισε. Κάλεσε δε τους πολίτες να περιορίσουν τις συγκεκριμένες εργασίες και «να κάνουν ό,τι χρειαστεί» ξεχωριστά στην κάθε ιδιοκτησία ώστε «η κατάσταση (σ.σ με την καθαριότητα) να είναι διαχειρίσιμη».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των οργανωμένων παραλιών, ο κ. Καρράς εξήγησε πως και στον συγκεκριμένο δήμο αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα δώσει τη δυνατότητα να νοικιαστούν οι χώροι των επαγγελματιών και ζήτησε να υπάρξει μια ταχεία διαδικασία για τη φετινή χρονιά με δυνατότητα παραχώρησης πιο εκτεταμένων εκτάσεων, όπου αυτό είναι εφικτό. «Αυτό που περιμένουμε ώστε να μπορέσει να μπει μια τάξη στο ζήτημα με τις ξαπλώστρες είναι η ΚΥΑ που μας δίνει το δικαίωμα παραχώρησης χρήσης του αιγιαλού, τουτέστιν και τοποθέτησης ομπρελών και ξαπλωστρών», εξήγησε ο κ. Καρράς.

Υπενθύμισε ακόμη ότι, παλαιότερα, η συγκεκριμένη εγκύκλιος εκδιδόταν κατά τον Φεβρουάριο και έδινε εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. «Ζητούμε fast track διαδικασίες καθώς εάν θα πρέπει να προηγηθούν διαγωνισμοί, τότε τα νόμιμα έγγραφα θα τα έχουν οι ιδιοκτήτες (σ.σ των οργανωμένων πλαζ) στα χέρια τους μετά από έναν μήνα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.

Ο κ. Καρράς εξήγησε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον εμπορικό κόσμο και μάλιστα αυξημένο σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν για την ανάπτυξη ξαπλωστρών και παρελκομένων στις πλαζ του δήμου, ενώ πέρυσι οι επιχειρήσεις αυτές που δραστηριοποιήθηκαν στην ακτογραμμή της περιοχής «ήταν περίπου 500». Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί ο ίδιος αριθμός αδειών και «να μην υπάρχει περιορισμός» στην έκταση που θα παραχωρείται, «με τον ίδιο όμως αριθμό ξαπλωστρών» για κάθε επιχειρηματία.

«Πέρυσι μπορούσαμε να δώσουμε 500 τ.μ, φέτος θα πρέπει όπου υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν μεγαλύτερες εκτάσεις του αιγιαλού. Σε ένα νησί ενδεχομένως ο χώρος να είναι περιορισμένος, η Χαλκιδική όμως έχει τεράστια ακτογραμμή, κάποιες τεράστιες παραλίες και μπορεί να μείνει και ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους», καταλήγει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.

Πηγή: ΑΠΕ, Σωτήρης Κυριακίδης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα