Ελλάδα

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες από το Σουδάν

Μεταξύ των ανθρώπων που έφτασαν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, βρίσκονται τρία παιδιά και ένας τραυματίας που έχει χειρουργηθεί στα πόδια.

Parallaxi
έφτασαν-στην-ελλάδα-οι-πρώτοι-έλληνες-999657
Parallaxi

Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι 17 Έλληνες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, το οποίο σφυροκοπείται από σφοδρές συγκρούσεις εδώ και περίπου δύο εβδομάδας.

Μεταξύ των ανθρώπων που έφτασαν λίγο μετά τις 10:30 στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, βρίσκονται τρία παιδιά και ένας τραυματίας που έχει χειρουργηθεί στα πόδια.

Η ελληνική αποστολή έχει επικεφαλής τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος παραμένει στην Αίγυπτο και έχει αναλάβει την παροχή διευκολύνσεων όλων των Ελλήνων και ενώ αναμένεται μία δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, σε μία πολιτική πτήση βρίσκεται διασωληνωμένος ακόμη ένας Έλληνας τραυματίας, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Γαραντζιώτη για το OPEN.

Επίσης, με εντολή της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ πρέπει να χειρουργηθεί πάλι εντός 48 ωρών. Στο αεροσκάφος θα επιβιβασθεί και ο γιος του (16-17 ετών).

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, παραμένει στο Ασουάν για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα