Διεθνή

Εγκλωβισμένοι επιβάτες σε αεροδρόμια της Βρετανίας και της Γερμανίας

Η απαγόρευση πτήσεων από Βρετανία, αιφνιδίασε τους επιβάτες

Parallaxi
εγκλωβισμένοι-επιβάτες-σε-αεροδρόμι-568905
Parallaxi

Οι εικόνες χάους που καταγράφηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής στο Χίθροου του Λονδίνου έκαναν τον γύρο του κόσμου την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε «συναγερμό» για την μετάλλαξη του κορονοϊού.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν και την κυβέρνηση σε λήψη αυστηρότατων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού, πολλές είναι οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις από τη Βρετανία, εγκλωβίζοντας έτσι εκατοντάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο.

Επιβάτες παρέμεναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο αναμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους.

Χαμός σε αεροδρόμια της Γερμανίας

«Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας να φύγουμε!», εκλιπαρεί Γερμανίδα σε βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ανάμεσα σε δεκάδες επιβάτες πτήσεων από τη Βρετανία οι οποίοι παγιδεύτηκαν στα γερμανικά αεροδρόμια τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Αιτία: το νέο, πολύ πιο μολυσματικό στέλεχος του SARS-CoV-2, το οποίο εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο αεροδρόμιο του Ανόβερου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, το μέτρο κατέλαβε εξαπίνης μια ομάδα 63 επιβατών που έφθασαν από τη χώρα αυτή, καθώς οι αρχές δεν τους επέτρεψαν να φύγουν από τον χώρο του αεροδρομίου, κάτι που επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Αποκλεισμένοι

Όλοι υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορονοϊό. Τα έκανε επιτόπου ομάδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εφοδιασμένη με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας — στολές, μάσκες, προσωπίδες. Τα αποτελέσματά τους αναμένεται να γίνουν γνωστά απόψε.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο εγκατέστησε κλίνες εκστρατείας σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς για να περάσουν τη νύχτα οι επιβάτες.

«Ο στόχος μας είναι να εμποδίσουμε το καινούργιο στέλεχος του ιού να εξαπλωθεί στην περιοχή», εξήγησε αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, ο Αντρέας Κραντς, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των επιβατών που αποκλείστηκαν, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. «Βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο του Ανόβερου, μας κρατούν εδώ παρά τη θέλησή μας, αναγκαζόμαστε να υποβληθούμε σε τεστ και μας απαγορεύθηκε να φύγουμε προτού να βγουν τα αποτελέσματα», διαμαρτύρεται η νεαρή Γερμανίδα, η Μανουέλα Τόμις, στο βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Εικονίζεται ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων αποκλεισμένων όπως εκείνη, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους εννέα μηνών.

Προβλήματα και στην μεταφορά αγαθών

Η κατάσταση, ωστόσο δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στα ταξίδια των πολιτών αλλά και στις εισαγωγές της Βρετανίας.

Το λιμάνι του Ντόβερ έκλεισε για όλα τα φορτηγά οχήματα που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ για τις επόμενες 48 ώρες.

Οι μεταφορείς που έρχονται στη Βρετανία από τη Γαλλία θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν θα ταξιδέψουν για να αποφύγουν να εγκλωβιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, Ian Wright, δήλωσε: «Η απόσυρση της συνοδευόμενης εμπορευματικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στα βρετανικά χριστουγεννιάτικα εφόδια και τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΠΗΓΗ: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα