Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στη χώρα μας

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

Parallaxi
η-εικόνα-της-πανδημίας-σήμερα-στη-χώρα-652337
Parallaxi

corona

Κατέληξε 56χρονη στην Αλεξανδρούπολη – Στους 296 οι νεκροί

Ακόμα έναν νεκρό μετράει από κορονοϊό η Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τους 296 νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα του κορονοϊού είναι μία 56χρονη. Η 56χρονη γυναίκα είχε διακομισθεί από το Διδυμότειχο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στις 3 Σεπτεμβρίου και την επομένη, εισήχθη σε ΜΕΘ. Μαζί της είχε διακομισθεί και ο 62χρονος σύζυγος της, γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παρ’ ότι νεφροπαθής, μετά από σύντομη νοσηλεία πριν  από 2 ημέρες πήρε εξιτήριο.

Έξι ημέρες μετά, το βράδυ της Τετάρτης, στις 23:30, άφησε την τελευταία της πνοή η σύζυγός του. Η γυναίκα σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από αρτηριακή υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια, σαχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκία.

Αγωνία στη Λαμία μετά τα κρούσματα σε μαθητές που βρέθηκαν σε πάρτι
Αναστάτωση προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία από τη μετάδοση της είδησης για τρία νέα θετικά τεστ στο Νοσοκομείο Λαμίας που αντιστοιχούν σε μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν σε πάρτι όπου είχαν βρεθεί και ο 16χρονος με την 14χρονη,το περασμένο Σάββατο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση για ύπαρξη τεστ στα εργαστήριά του από κάποιον άλλον μαθητή πλην των δύο παιδιών που διαγνώσθηκαν με covid-19 την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό που είναι γεγονός, είναι ότι τρεις ακόμη μαθητές, προέκυψαν από την ιχνηλάτηση ως επαφές των θετικών στον κοροναϊό παιδιών και όπως άλλα 48 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε τεστ την Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι δυναμικά και αλλάζουν με την ώρα, καθώς τεστ διεξάγονται και σε ιδιωτικά εργαστήρια, αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία όπου καταφεύγουν συμπολίτες μας με την αγωνία αν έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό.

Σε καραντίνα 11 αστυνομικοί

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας 14χρονος αλλοδαπός, ο οποίος περιφερόταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.

Αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε καραντίνα 11 αστυνομικοί.

Κρούσμα κοροναϊού στο Υπουργείο Πολιτισμού – Σε εξέλιξη ιχνηλάτηση

Ένα κρούσμα κορωνοιου εντοπίστηκε στο Υπουργείο πολιτισμού. Είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. Χθες έγινε απολύμανση σε όλο το κτίριο.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 248 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12080, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Έρευνα: Ένας στους πέντε νέους με κοροναϊό χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Αυστηρό μήνυμα προς τους αρνητές της μάσκας

Αυστηρό μήνυμα προς τους αρνητές της μάσκας έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλώντας τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να δουν τους 32 σοβαρά νοσηλευόμενους από Covid-19 καθώς και τους επτά διασωληνωμένους που βρίσκονται στη ΜΕΘ. Μετά τη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι στο Νοσοκομείο υπάρχει μοριακός αναλυτή (δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων), ο οποίος λόγω ελλείψεων αντιδραστηρίων δεν μπορεί να καλύψει τα νοσοκομεία της περιοχής.

Αυτό, όπως ανέφερε, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν τα τεστ 2-4 ημέρες και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στο πρόβλημα που θα προκύψει με τη λήξη των συμβάσεων των 10.000 συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας. Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε αναγκαία την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επισημαίνοντας ότι στο ΑΧΕΠΑ νόσησαν από κορονοϊό 40 εργαζόμενοι, ενώ είπε ακόμη πως δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές προστασίας).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, το οποίο, όπως είπε, αντιμετωπίζει προβλήματα. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ελλείψεις προσωπικού ανέρχονται σε 30-40% στη νοσηλευτική υπηρεσία, σε 15-20% στο παραϊατρικό προσωπικό και σε 80-90% στην τεχνική υπηρεσία.

Πρόσθεσε, δε, ότι εάν δεν υπήρχαν οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ το σύστημα υγείας θα είχε καταρρεύσει. Μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και «μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων», ζήτησε το μέλος του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή.

Κοροναϊός: Μία σύλληψη, 12 παραβάσεις καταστημάτων και 221 για μη χρήση μάσκας σε ελέγχους

Μία σύλληψη, 12 παραβάσεις καταστημάτων και 221 για μη χρήση μάσκας, είναι ο απολογισμός των 46.344 αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, χθες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

– Πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη και βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 582 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 49 άτομα.

– 2 για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 1 στα Ιόνια Νησιά και 1 στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 91 σχετικές παραβάσεις.

– 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (154) σχετικές παραβάσεις.

– 221 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 37 στη Στερεά Ελλάδα, 34 στην Κεντρική Μακεδονία, 31 στη Θεσσαλονίκη, 20 στα Ιόνια Νησιά, 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στην Πελοπόννησο, 11 στην Ηπειρο, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 10 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στη Θεσσαλία, 8 στην Κρήτη, 8 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στην Αττική και 5 στο Νότιο Αιγαίο. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.518 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.506 πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 30 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λ.π, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 2 στη Μύκονο και 1 σε περιοχές – νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΚΠΑ για Covid-19: Υπό αξιολόγηση 170 υποψήφια εμβόλια

Πηγές: ΑΠΕ, lamiareport.gr, skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα