Top

Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο

Αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση σε διάφορες χώρες.

Parallaxi
σοκαριστική-αύξηση-κρουσμάτων-στον-κ-671538
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας στον κόσμο σήμερα:

ios

Η εικόνα της πανδημίας στον κόσμο την ίδια ώρα χθες:

ios 1

Σε 42.613.522 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού που έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του πίνακα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Κατά τα ίδια στοιχεία, οι θάνατοι που έχουν σημειωθεί μέχρι και αυτήν την ώρα ανέρχονται σε 1.149.782.

Aναλυτικά η κατάσταση σε διάφορες χώρες:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες Σάββατο ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης της Covid-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μεταξύ 20:30 ώρα Παρασκευής και ίδιας ώρας Σαββάτου, εντοπίστηκαν 88.973 νέες μολύνσεις, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα 79.963 κρούσματα που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Οι μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας ανέρχονται στη χώρα σε 8.568.625, ενώ οι θάνατοι σε 224.751, και οι δύο οι υψηλότεροι απολογισμοί στον κόσμο.

Σήμερα, τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού εντοπίζονται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, και περίπου 35 από τις 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Ο αριθμός των θανάτων εντός διαστήματος 24 ωρών παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως. Ωστόσο, χθες Σάββατο, 906 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο.

ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων με 89.000 μέσα σε 24 ώρες για δεύτερη συνεχή ημέρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες Σάββατο ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης της Covid-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Μεταξύ 20:30 ώρα Παρασκευής και ίδιας ώρας Σαββάτου, εντοπίστηκαν 88.973 νέες μολύνσεις, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα 79.963 κρούσματα που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Οι μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας ανέρχονται στη χώρα σε 8.568.625, ενώ οι θάνατοι σε 224.751, και οι δύο οι υψηλότεροι απολογισμοί στον κόσμο.

Σήμερα, τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού εντοπίζονται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, και περίπου 35 από τις 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Ο αριθμός των θανάτων εντός διαστήματος 24 ωρών παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως. Ωστόσο, χθες Σάββατο, 906 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο.

Θετικός στον νέο κορωνοϊό ο επιτελάρχης του Μάικς Πενς – Αρνητικός ο αντιπρόεδρος

Ο Μαρκ Σορτ, ο επιτελάρχης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε χθες ένας εκπρόσωπος του Αμερικανού αντιπροέδρου.

«Ο αντιπρόεδρος Πενς και η κυρία Πενς εξετάστηκαν και οι δύο σήμερα και διαγνώστηκαν αρνητικοί στην Covid-19 και παραμένουν υγιείς», δήλωσε ο Ντέιβιν Ο’ Μέιλι, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα διατηρήσει το πρόγραμμά του «σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC για το απαραίτητο προσωπικό».

Μπ. Ομπάμα: Ο Τραμπ «τα έκανε εντελώς μαντάρα» στη διαχείριση της πανδημίας

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε χθες Σάββατο τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα έκανε εντελώς μαντάρα» στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19. «Οκτώ μήνες από την έναρξη αυτής της πανδημίας και τα νέα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν νέα ρεκόρ», είπε ο Ομπάμα σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στήριξης του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

«Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολο να τη διαχειριστεί οποιοσδήποτε πρόεδρος», «αλλά η ιδέα ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κάνει μαντάρα είναι παράλογη», τόνισε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Υπό τους ήχους από κορναρίσματα επιδοκιμασίας από οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε αυτή την “drive-in” συγκέντρωση, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο ότι δεν έχει ακόμα σχέδιο καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει. Δεν είναι καν σε θέση να πάρει τις στοιχειώδεις προφυλάξεις για να προστατεύσει τον εαυτό του», σημείωσε, τρεις εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του Τραμπ από μόλυνσή του με τον νέο κορονοϊό.

«Δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε απάντηση στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου που πρόβλεψε ξανά χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, ότι δεν θα ακούμε πια για πανδημία την επομένη των εκλογών.

Αυτή είναι η δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση μέσα σε λίγες μέρες στην οποία συμμετέχει ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος προς στήριξη της υποψηφιότητας του πρώην αντιπροέδρου του, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ομπάμα ζήτησε την κινητοποίηση των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, μια πολιτεία που τον ψήφισε το 2008 και το 2012, την οποία όμως κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

«Φλόριντα, με εκλέξατε δύο φορές. Τώρα σας ζητώ να εκλέξετε τον Τζο», συμπλήρωσε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ισπανία: Προς κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες ώστε να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στο κείμενο, όπου προστίθεται πως αυτή η πρωτοβουλία έγινε «δεκτή από την πλειονότητα των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, οι οποίες τη ζήτησαν».

Το μέτρο αυτό θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, μεταξύ άλλων απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού. Η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται ημέρες αφότου η Ισπανία πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων νέου κορωνοϊού. Πάνω από 3 εκατομμύρια ο «πραγματικός αριθμός» των μολύνσεων Ο «πραγματικός αριθμός» των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από την COVID-19 στην Ισπανία από την αρχή της πανδημίας «υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα στη διάρκεια του οποίου δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα και το οποίο φαίνεται να είχε στόχο κυρίως να προετοιμάσει τους Ισπανούς για νέους περιορισμούς προσεχώς, όταν οι περιφέρειες, που έχουν την αρμοδιότητα στον τομέα της δημόσιας υγείας, καταλήξουν σε συμφωνία με την κεντρική κυβέρνηση. Ο Σάντσεθ υπενθύμισε πως η Ισπανία υπερέβη επίσημα αυτή την εβδομάδα το όριο του ενός εκατομμυρίου περιστατικών του νέου κορωνοϊού. Όμως προσέθεσε πως «ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν υπερβαίνει ήδη τα τρία εκατομμύρια των συμπατριωτών μας», εξηγώντας αυτή την τεράστια διαφορά από το γεγονός ότι η αναλογία των ανθρώπων που εντοπίζονταν θετικοί ήταν πολύ χαμηλός στις αρχές της πανδημίας. «Εντοπίζουμε τώρα την πλειονότητα των περιστατικών, περίπου το 70%», είπε, έναντι το πολύ 10% κατά το πρώτο κύμα.

Βραζιλία 

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 26.979 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 432 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες Σάββατο.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 156.903 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Κολομβία: Ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων στη χώρα

Η Κολομβία ξεπέρασε χθες Σάββατο το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στη διάρκεια της Παρασκευής στην Κολομβία καταγράφηκαν 8.769 νέα κρούσματα covid-19, επεσήμανε το υπουργείο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.007.711 από τις 6 Μαρτίου όταν εντοπίστηκε στη χώρα η πρώτη μόλυνση.

Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τις 30.000, με 198 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληθυσμό 50 εκατομμυρίων, η Κολομβία είναι η όγδοη χώρα παγκοσμίως που ξεπερνά το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στην περιοχή σε σχέση με τον πληθυσμό της.

«Τα έχουμε πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Όμως αυτό δεν το λέω για να νιώσουμε νικητές, το λέω για να προστατευθούμε περισσότερο», τόνισε ο συντηρητικός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας, η Κολομβία βρίσκεται στην δέκατη θέση σε αυτή την κατάταξη μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με 561 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους κατά μέσο όρο, σχεδόν τους μισούς σε σχέση με το Περού (1.016) και περίπου ένα τέταρτο λιγότερους από τη Βραζιλία (719).

Η κολομβιανή κυβέρνηση είχε επιβάλει εθνικό lockdown στις 25 Μαρτίου, το οποίο χαλάρωσε προκειμένου να περιορίσει την οικονομική ύφεση. Από την 1η Σεπτεμβρίου ακολουθεί μια στρατηγική που βασίζεται στην ατομική ευθύνη και τη γενικευμένη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Ο Ντούκε επεσήμανε ότι έχει υπολογίσει δαπάνες «κοντά στο 11% του ΑΕΠ» (περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια) για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η ανεργία στις πόλεις όμως αυξήθηκε ξανά στο 19,6% τον Αύγουστο, όταν ξεκινούσε μια μικρή οικονομική ανάκαμψη.

Μεξικό: 6.025 κρούσματα και 431 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες 

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.025 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ 431 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 88.743 νεκρούς επί συνόλου 886.800 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ιταλία- κορονοϊός: Επεισόδια σημειώθηκαν στη Ρώμη μεταξύ ακροδεξιών που αντιτίθενται στην απαγόρευση κυκλοφορίας και της αστυνομίας

Δεκάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές στην Ιταλία που διαμαρτύρονταν για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας συγκρούστηκαν με την αστυνομία τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο κέντρο της Ρώμης, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Περίπου 200 διαδηλωτές που ανήκαν στην νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova πέταξαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Οι διαδηλωτές στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, περίμεναν μέχρι ένα λεπτό πριν τα μεσάνυκτα –όταν ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας– για να ρίξουν πυροτεχνήματα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, να βάλουν κουκούλες και να ρίξουν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον της αστυνομίας.

Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την απόφαση που ελήφθη αυτή την εβδομάδα για την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές: της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης.

Στη Νάπολη αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν νεαροί που ήταν αντίθετοι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Περίπου 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν την Παρασκευή στην Ιταλία, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές, ένα εθνικό ρεκόρ. Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 500.000 μολύνσεις και έχουν καταγραφεί 37.000 θάνατοι από την αρχή της επιδημίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει εκ νέου lockdown, το οποίο έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία, όπως αυτό που είχε τεθεί σε ισχύ την άνοιξη για δύο μήνες κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Ωστόσο είναι πιθανό ο Κόντε να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα, όπως ο περιορισμός των ωρών λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ και το κλείσιμο των δημόσιων γυμναστηρίων και πισίνων.

Το Πεδεμόντιο και η Σικελία θα επιβάλουν την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιες ώρες, κάτι που ενδέχεται να μιμηθούν και άλλες επαρχίες εκτός κι αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου αυτού σε εθνικό επίπεδο.

Εξάλλου γίνονται εκκλήσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής προς τους κατοίκους της Ρώμης να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ναπολιτάνων και να αψηφήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κρούσμα κορονοϊού στην Αρμάνι Μιλάνο

O κορωνοϊός «χτύπησε» και την Αρμάνι Μιλάνο, με την ομάδα να ανακοινώνει ότι μέλος της ομάδας διαγνώστηκε θετικό στον ιό. Οι Ιταλοί δε γνωστοποίησαν το όνομά του, ενώ διευκρίνισαν ότι είναι ασυμπτωματικός και έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα.

Η Αρμάνι Μιλάνο, πάντως, ενημέρωσε ότι τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου είναι αρνητικά στον κορωνοϊό, όπως προέκυψε μετά από νέα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν παίκτες, τεχνικό επιτελείο και προσωπικό, ενώ η αυριανή αναμέτρηση (25/10) πρωταθλήματος με τη Μπολόνια θα διεξαχθεί κανονικά.

Γαλλία: Ρεκόρ άνω των 45.000 νέων κρουσμάτων 

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορονοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.

Γερμανία: Η χώρα κατέγραψε 11.176 νέα κρούσματα

Η Γερμανία κατέγραψε 11.176 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύσεων στη χώρα σε 429.181.

Επιπλέον 29 θάνατοι καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 10.032.

Τσεχία: Δραματική αύξηση των νεκρών – Έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στην Τσεχία διπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες φτάνοντας τους 2.047, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος της Covid-19, χρειάστηκαν επτά μήνες για τη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων να φτάσει τους 1.000 θανάτους.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 772 χθες Παρασκευή, από 438 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 3.314 άτομα με τον νέο κορωνοϊό.

Τσέχοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται βοήθεια.

Η Πράγα έλαβε σήμερα την πρώτη αποστολή αναπνευστήρων που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την παραλαβή 30 μηχανημάτων. Άλλοι 120 αναπνευστήρες είναι καθ’οδόν, ανέφερε η Κομισιόν.

Η κυβέρνηση συμφώνησε επίσης σε ένα σχέδιο για την άφιξη μιας ομάδας 28 μελών ιατρικού προσωπικού της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ για την χορήγηση βοήθειας σε τσέχικα νοσοκομεία.

Επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για την πιθανή αποστολή 100 ιατρών για να βοηθήσουν τους Τσέχους συναδέλφους τους.

Η μάχη ενάντια στην νέα έξαρση της πανδημίας υπέστη πλήγμα χθες Παρασκευή, καθώς ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις κινήθηκε για να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας αφού παραβίασε τους περιορισμούς που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη μοίρα του υπουργού.

Το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω μια χλιαρή στάση πολλών Τσέχων απέναντι στα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στη χρήση της μάσκας και στην τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα