H εικόνα της πανδημίας στον κόσμο σήμερα Τρίτη

Όλες οι νεώτερες εξελίξεις

Parallaxi
h-εικόνα-της-πανδημίας-στον-κόσμο-σήμερ-642473
Parallaxi

Η πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού ίσως να είναι κάτι θετικό

Μία μετάλλαξη του νέου κορονοϊού που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και έχει ανιχνευθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και σε μέρη της Ασίας ίσως να είναι περισσότερο μεταδοτική, αλλά μοιάζει να είναι λιγότερο θανατηφόρα, σύμφωνα με έναν επιφανή ειδικό στις λοιμώδεις νόσους.

Ο Πολ Τάμπια, σύμβουλος στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας Λοιμωδών Νόσων, δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης D614G σε κάποια μέρη του κόσμου συνδυάζεται με μείωση του ποσοστού θανάτων, υποδεικνύοντας ότι το νέο στέλεχος είναι ίσως λιγότερο θανατηφόρο.

«Ίσως να είναι καλό να έχουμε έναν ιό που είναι περισσότερο μεταδοτικός αλλά λιγότερο θανατηφόρος», δήλωσε ο Τάμπια στο πρακτορείο Reuters, συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι ιοί έχουν την τάση να γίνονται λιγότερο επικίνδυνοι καθώς μεταλλάσσονται.

«Το συμφέρον του ιού είναι να μολύνει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται αλλά να μην τους σκοτώσει, μια που ένας ιός εξαρτάται από τον ξενιστή του για τροφή και στέγη», είπε.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την μετάλλαξη ήδη από τον Φεβρουάριο και έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη και την αμερικανική ήπειρο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ΠΟΥ έχει επίσης δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η μετάλλαξη προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα της νόσου.

Παρόλο που υπήρξαν φόβοι ότι ίσως τα πιθανά εμβόλια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη ίσως να μην είναι αποτελεσματικά εναντίον του νέου στελέχους, ο Τάμπια και άλλοι ειδικοί δηλώνουν ότι η μετάλλαξη δεν επηρεάζει τα μέρη του ιού που αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων κι έτσι είναι απίθανο να αλλάξει κάτι σε σχέση με τα εμβόλια.

Αίγυπτος: 13 νεκροί από κορωνοϊό και 115 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 13 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 115 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 13 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 115 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε έτσι ως εδώ σε 5.173 νεκρούς επί συνόλου 96.590 ανθρώπων που διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκαν από τη 14η Φεβρουαρίου, όταν ανακοινωνόταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι θάνατοι και οι νέες μολύνσεις μειώνονται, ενώ οι περιπτώσεις ασθενών που κρίνεται ότι αποθεραπεύτηκαν αυξάνονται. Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο χθες για άλλους 908 ανθρώπους που θεωρήθηκε πως έχουν ιαθεί, με το σύνολό τους να φθάνει τους 60.651.

Ξεπέρασαν τους 57.000 οι θάνατοι και τις 526.000 τα κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 266 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.571 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 57.023 νεκρούς επί συνόλου 525.733 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

13 νέα κρούσματα στην Νέα Ζηλανδία

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσαν 13 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 9 μία ημέρα νωρίτερα, καθώς το κράτος του Ειρηνικού Ωκεανού έχει αποδυθεί σε αγώνα για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού μετά τον εντοπισμό εστίας στο Όκλαντ, την πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα. Τα δώδεκα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με την εστία στο Όκλαντ, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, κορυφαίο στέλεχος των νεοζηλανδικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Ουέλινγκτον.

Το Όκλαντ, όπου ζει σχεδόν το ένα τρίτο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας, παραμένει σε lockdown. Οι αρχές καλούν εξάλλου τους κατοίκους άλλων δήμων και κοινοτήτων να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη σύσταση να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ως αυτό το στάδιο, οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγράψει λίγα λιγότερα από 1.300 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

530 θάνατοι και πάνω από 39.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

Ακόμη 530 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με τον συνολικό απολογισμό να φθάνει τους 170.575 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των αρχών των πολιτειών, ως χθες Δευτέρα μετά τις 22:00 (τοπική ώρα· 05:00 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας). Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα τουλάχιστον 39.105 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 5,46 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Η Καλιφόρνια, πολιτεία που αποτελεί μια από τις βασικές εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε τουλάχιστον 96 θανάτους, με τον απολογισμό να φθάνει τους 11.342 νεκρούς σε αυτήν, αλλά και 9.197 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο να ανέρχεται σε 634.338.

Παγκοσμίως, τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τα 770.000 (είναι πλέον τουλάχιστον 770.429) από τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τα 21,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων πάντως σχεδόν 13,4 εκατομμύρια κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν

Βραζιλία: 684 νεκροί και 19.373 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 684 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 19.373 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 684 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 19.373 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, αυξήθηκε έτσι σε 108.536 νεκρούς επί συνόλου 3.359.570 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής κατά πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

4 θάνατοι και 1.390 κρούσματα στην Γερμανία

Aκόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.390 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 9.236 νεκρούς επί συνόλου 225.404 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Νιγηρία: Ξεκινούν ξανά οι πτήσεις μετά από πέντε μήνες λόγω κορωνοϊού

Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα θα επαναληφθούν από την 29η Αυγούστου, στο πλαίσιο της προοδευτικής άρσης των μέτρων τα οποία επέβαλαν με σκοπό να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα θα επαναληφθούν από την 29η Αυγούστου, στο πλαίσιο της προοδευτικής άρσης των μέτρων τα οποία επέβαλαν με σκοπό να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής έκλεισε τον εναέριο χώρο της την 23η Μαρτίου, για να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού.

Επισήμως, η Νιγηρία καταμετρά μέχρι σήμερα 49.068 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 975 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο νιγηριανός υπουργός Αεροπορίας Χάντι Σιρίκα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσεχή «επανέναρξη των διεθνών πτήσεων από την 29η Αυγούστου, αρχής γενομένης από το Λάγκος και την Αμπούτζα», με ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Οι διαδικασίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστούν θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Οι πτήσεις εσωτερικού ξανάρχισαν στη Νιγηρία πριν από έξι εβδομάδες, την 8η Ιουλίου. Σύμφωνα με τον Σιρίκα, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού στις πτήσεις εσωτερικού.

Όλοι όσοι σκοπεύουν να επιβιβάζονται σε διεθνείς πτήσεις θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ εξέτασης για τον κορωνοϊό και να καταβάλλουν το αντίτιμο για νέο τεστ μετά την άφιξή τους στη Νιγηρία, σύμφωνα με τον Σιρίκα. Θα απαιτείται επίσης να συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο ψηφιακά για την κατάσταση της υγείας τους που θα παραδίδουν στις αρχές αμέσως μετά την άφιξή τους.

Όσοι επιστρέφουν στη Νιγηρία με ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού επί του παρόντος υποχρεούνται να τίθενται σε απομόνωση για 14 ημέρες και οι αρχές κρατούν τα διαβατήριά τους για το διάστημα αυτό. Ο Σιρίκα διαβεβαίωσε χθες ότι, «σταδιακά», το μέτρο αυτό θα αρθεί με τη σειρά του.

Λίβανος: Στα όρια του κορεσμού τα νοσοκομεία της Βηρυτού λόγω πανδημίας

Τα νοσοκομεία της Βηρυτού έχουν σχεδόν κορεστεί εξαιτίας των αυξανόμενων ροών ασθενών προσβεβλημένων από τον νέο κορωνοϊό, την ώρα που ο Λίβανος βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου» μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, τόνισε χθες Δευτέρα ο Χάμαντ Χάσαν, που υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού Υγείας της χώρας.

Τα νοσοκομεία της Βηρυτού έχουν σχεδόν κορεστεί εξαιτίας των αυξανόμενων ροών ασθενών προσβεβλημένων από τον νέο κορωνοϊό, την ώρα που ο Λίβανος βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου» μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, τόνισε χθες Δευτέρα ο Χάμαντ Χάσαν, που υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού Υγείας της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Λίβανος είναι αντιμέτωπος με αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Χθες Δευτέρα, καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ 456 μολύνσεων, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων αφότου ο ιός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου να φθάνει τις 9.337. Εξ αυτών, 105 άνθρωποι έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19.

«Τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχουν πολύ περιορισμένη δυνατότητα υποδοχής (ασθενών), τόσο σε ό,τι αφορά τις κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο και σε ό,τι αφορά τους αναπνευστήρες», τόνισε ο Χάσαν στον Τύπο.

«Βρισκόμαστε στο χείλος της αβύσσου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χρονοτριβούμε», προειδοποίησε, καλώντας να επιβληθεί εκ νέου περιορισμός για δύο εβδομάδες, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Στην πρωτεύουσα, οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι νοσοκομειακές πτέρυγες που είχαν εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσουν την πανδημία στα δημόσια νοσοκομεία έχουν γεμίσει», προειδοποίησε ο Χάσαν νωρίτερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Η Φωνή του Λιβάνου.

«Στα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία που υποδέχονται ασθενείς προσβεβλημένους από τον κορωνοϊό, οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες» επίσης, συμπλήρωσε.

Εξήγησε πως τέσσερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας που υποδέχονταν ασθενείς μολυσμένους από τον κορωνοϊό τέθηκαν «εκτός λειτουργίας» μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού την 4η Αυγούστου, η οποία διέλυσε συνοικίες ολόκληρες της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Η χαοτική κατάσταση μετά την έκρηξη καθιστά δύσκολη την επιβολή περιορισμών ή την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, συνέχισε ο Χάσαν.

«Η δυνατότητά μας να ελέγξουμε τη συμπεριφορά» των πολιτών ως προς τον ιό είναι πολύ «πιο περιορισμένη», υπογράμμισε, εξηγώντας πως «οικογένειες πάνε σε νοσοκομεία για να αναζητήσουν τραυματίες ή αγνοούμενους» ενώ συνεχίζεται η κινητοποίηση στους δρόμους, όπου δεκάδες εθελοντές απομακρύνουν συντρίμμια καθημερινά.

Η κυβέρνηση είχε επιβάλλει εκ νέου περιοριστικά μέτρα, που όμως ακυρώθηκαν έπειτα από τις καταστροφικές εκρήξεις, που κατά τον επίσημο απολογισμό στοίχισαν τη ζωή σε 177 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 6.500.

Οι λιβανέζικες αρχές θεωρούν πως την καταστροφή προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη όπου βρισκόταν αποθηκευμένη επί χρόνια ποσότητα 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου.

Αρχικά, η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού είχε ελεγχθεί από τις λιβανέζικες αρχές, που επέβαλαν στα μέσα Μαρτίου περιοριστικά μέτρα τα οποία γενικά τηρήθηκαν. Όμως τα κρούσματα μόλυνσης δεν σταματούν να αυξάνονται από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν τα μέτρα άρχισαν προοδευτικά να αίρονται.

Ισραήλ: Επτά θάνατοι και 2.071 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 7 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.071 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 7 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.071 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε έτσι τους 692 νεκρούς επί συνόλου 94.751 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 23.774. Εξ αυτών, νοσηλεύονται 841 ασθενείς, οι 399 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Τουρκία: Πάνω από 250.000 τα κρούσματα – Σχεδόν 6.000 οι νεκροί

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε τις 250.000, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 1.233 μολύνσεις, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 6.000.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε τις 250.000, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 1.233 μολύνσεις, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 6.000.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι άλλοι 22 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5.996.

Από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, οι 231.971 έχουν αναρρώσει.

«Η πλειοψηφία των νέων ασθενών μπορεί εύκολα να θεραπευτεί. Αλλά αυξάνεται ο αριθμός των σοβαρά ασθενών, η θεραπεία των οποίων είναι δύσκολη» ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Ιταλία: 320 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι ιδιοκτήτες κλαμπ – ντίσκο

Από απόψε, τέλος, απαγορεύεται ο χορός σε κλαμπ, ντίσκο, και όλους τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης Κόντε θα ισχύσει μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία σημειώθηκαν 320 νέα κρούσματα κορονοϊού. Καταγράφηκαν, δηλαδή, εκατόν πενήντα εννέα λιγότερα κρούσματα από χθες, αλλά, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και πιο περιορισμένος αριθμός τεστ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ πενήντα οκτώ ασθενείς έχουν εισαχθεί, συνολικά, σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, μετά από τα προβλήματα που είχαν σημειωθεί κατά τις περασμένες ημέρες, στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο-Λεονάρντο Ντα Βίντσι, άρχισαν να πραγματοποιούνται τα «γρήγορα τεστ» σε όλους τους επιβάτες που προέρχονται από την Ισπανία, την Κροατία, την Ελλάδα και την Μάλτα.

Από απόψε, τέλος, απαγορεύεται ο χορός σε κλαμπ, ντίσκο, και όλους τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης Κόντε θα ισχύσει μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Πριν λίγο, όμως, ο Μαουρίτσιο Πάσκα, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ντίσκο και Κλαμπ, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να προσφύγει κατά της απόφασης στο δικαστήριο της Ρώμης και πρόσθεσε ότι «τα συγκεκριμένα μαγαζιά και οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίος τράγος, ενώ, στην πραγματικότητα, οι Ιταλοί νέοι χορεύουν παντού».

Χιλή – κορονοϊός: Έκλεισε ένα εμπορικό κέντρο στο Σαντιάγο επειδή κατακλύστηκε από κόσμο

Οι αρχές της Χιλής έκλεισαν ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο του Σαντιάγο σήμερα το πρωί, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο για να αγοράσουν εμπορεύματα για μεταπώληση, λίγες ώρες αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα καραντίνας στην περιοχή.

Πριν καν ανοίξει τις πύλες του, τουλάχιστον 300 άνθρωποι σχημάτιζαν ουρά έξω από το εμπορικό κέντρο Asia Pacific, το οποίο ειδικεύεται στην πώληση διαφόρων προϊόντων κινεζικής κατασκευής. Στη συνέχεια έτρεξαν μέσα, με τους φρουρούς ασφαλείας να προσπαθούν να τους μοιράσουν απολυμαντικά τζελ και να τους θερμομετρήσουν, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έρθουν στα χέρια με τους επίδοξους αγοραστές.

Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στον Κεντρικό Σταθμό της πρωτεύουσας, μια φτωχική συνοικία όπου ζουν εργάτες και μετανάστες. Τους τελευταίους τρεις μήνες στην περιοχή είχε επιβληθεί αυστηρή καραντίνα, η οποία χαλάρωσε σήμερα το πρωί.

Όπως και πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στη Χιλή πολλοί άνθρωποι επιβιώνουν από το παράτυπο πλανόδιο εμπόριο. Λόγω της υγειονομικής κρίσης και της καραντίνας, η πελατεία τους έχει μειωθεί, παρασέρνοντας και το εισόδημά του.

Στο Asia Pacific, από τα περίπου 70 καταστήματα που φιλοξενούνται εκεί, μόνο 12 άνοιξαν και πάλι σήμερα, σύμφωνα με τον δήμο. Ο Φελίπε Αλεσάντρι, ο δήμαρχος του Σαντιάγο, εξήγησε ότι ορισμένα καταστήματα πρόσφεραν “ακαταμάχητες” εκπτώσεις, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκεί επίδοξοι αγοραστές απ’ όλη την πόλη. Προειδοποίησε όμως ότι αν δεν τηρούνται τα μέτρα, θα επιβληθεί και πάλι καραντίνα.

“Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία και απαιτείται μεγαλύτερη υπευθυνότητα, όμως προφανώς η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει όρια”, είπε στους δημοσιογράφους έξω από το εμπορικό κέντρο, την ώρα που οι αρμόδιοι το έκλειναν ξανά.

Η Ιζαμπέλ Σουνίγκα, η ιδιοκτήτρια ενός από τα καταστήματα που ξανάνοιξαν, είπε ότι επιχείρησε να εφαρμόσει ένα σύστημα πωλήσεων μέσω ραντεβού με τους πελάτες της, όμως το πλήθος κατέκλυσε τον χώρο. “Είναι κατανοητό επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι πλανόδιοι πωλητές που δεν έχουν εργαστεί εδώ και τρεις με τέσσερις μήνες. Δαν λαμβάνουν επιδόματα από το κράτος και είναι απελπισμένοι να ξαναδουλέψουν για να θρέψουν τις οικογένειές τους”, εξήγησε.

Κραυγή απόγνωσης Ιταλού νοσηλευτή για τον κορονοϊό: Τι απαντά στους αρνητές του ιού

Ζει τον εφιάλτη του κορονοϊού από την πρώτη γραμμή και στέλνει το μήνυμά του σε όσους αρνούνται την ύπαρξη του ιού παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Είδε μπροστά του να σώζονται δεκάδες ζωές αλλά και ανθρώπους να υποκύπτουν από τον φονικό ιό. Δεν άντεξε και μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook επιτέθηκε σε όσους αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού αλλά και σε εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για την τήρηση των μέτρων.

Ο λόγος για τον νοσηλευτή, Marco Bellafiore, ο οποίος εργάζεται στο Umberto I της Ρώμης. Ο συγκεκριμένος νοσηλευτής ζήτησε από τους πολίτες που αρνούνται παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα παγκοσμίως να πάνε και να του πουν «ότι όλα είναι καλά, ότι δεν υπάρχει τίποτα, απόψε θα πάμε σε κλαμπ». Σημειώνεται πως η ανάρτηση του νοσηλευτή έχει ξεπεράσει τα 23.000 likes και τις 13.000 κοινοποιήσεις.

Η ανάρτησή του:

«Πολεμική ανάρτηση. Την τελευταία φορά που χρειαζόμουν να αλλάξω εσώρουχα, πρέπει να ήμουν 3 ή 4 ετών, ήμουν ακόμα στο νηπιαγωγείο και ακόμα κατουρούσα στο παντελόνι μου. Αυτήν τη φορά, έπειτα από σχεδόν 5 ώρες στη βάρδιά μου, τόσο κλειστά ντυμένος που έβγαλα από ιδρώτα μέχρι το νερό που με βάφτισαν, τα εσώρουχά μου ήταν τόσο βρεγμένα που από γκρι έγιναν μαύρα. Ελάτε να μου πείτε εμένα ότι όλα είναι εντάξει, ότι δεν υπάρχει τίποτα, ότι απόψε θα πάμε για clubbing. Την ίδια στιγμή εμείς είμαστε στους 30 βαθμούς Κελσίου φορώντας μια φόρμα λες και είμαστε σε κέντρο αδυνατίσματος, όχι εσείς.

Οπότε, ποιος νοιάζεται, δεν είμαι εγώ με ένα σωλήνα χωμένο στον λαιμό μου, να τα κάνω στο παντελόνι μου, ενώ μια μηχανή αναπνέει για μένα. Μην ανησυχείς φίλε, δεν θα σου συμβεί. Και, ακόμα κι αν σου συμβεί, υπάρχουν αυτοί οι γ@@ που, με μπόνους κοντά στα 100 ευρώ (ακαθάριστο) τον μήνα, εργάζονται ολόκληρες βάρδιες ντυμένοι σαν δύτες βαθέων υδάτων, που ιδρώνουν τόσο πολύ, ώστε μπορείς να κάνεις ράφτινγκ με το νερό που βγαίνει όταν αφαιρούμε τον εξοπλισμό μας. Αλλά όχι, δεν θα συμβεί σε εσάς. Ποιος νοιάστηκε για τους κανόνες, ε;

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr Και εν τω μεταξύ αναπνέουμε τον ίδιο ζεστό αέρα μέσα σε μια μάσκα επί ώρες λόγω της γ@@μένης συμπεριφοράς σας. Πήγαινε εσύ διακοπές, πήγαινε, γιατί εγώ ακόμα να πάω. Ίσως γι’ αυτό είμαι λίγο πολεμικός.

Νέα Υόρκη: «Ευρωπαϊκό ιό» αποκάλεσε σαρκαστικά τον κορωνοϊό ο Άντριου Κουόμο

Αν και κατά την επιστημονική συναίνεση ο ιός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μελέτες έχουν καταδείξει ότι το ξέσπασμα στη Νέα Υόρκη πιθανόν οφειλόταν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που δεν γνώριζαν καν πως είχαν προσβληθεί.

Ο Άντριου Κουόμο, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, αποκάλεσε χθες Δευτέρα «ευρωπαϊκό ιό» τον SARS-CoV-2 στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο στο εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, προφανώς για να πικάρει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας είναι δυσλειτουργική και ανίκανη. Δεν ήταν σε θέση να αποκρούσει τον ιό — στην πραγματικότητα, ούτε που τον είδε να έρχεται. Ο ευρωπαϊκός ιός μόλυνε το βορειοανατολικό (τμήμα των ΗΠΑ) ενώ ο Λευκός Οίκος ήταν κολλημένος με την Κίνα», πέταξε ο Κουόμο.

Το εύρημα του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, πολιτείας που μετατράπηκε στην πρώτη εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, αποτελούσε σαφώς αιχμή σε βάρος του Τραμπ, που αποκαλεί «κινεζικό ιό» τον SARS-CoV-2.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν συχνά τον Τραμπ ότι χρησιμοποιεί καθαρά ρατσιστικό τόνο εναντίον της Κίνας επιμένοντας στον όρο.

Αν και κατά την επιστημονική συναίνεση ο ιός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μελέτες έχουν καταδείξει ότι το ξέσπασμα στη Νέα Υόρκη πιθανόν οφειλόταν σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που δεν γνώριζαν καν πως είχαν προσβληθεί.

Κορονοϊός – Γαλλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

coronavirus

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 συνεχίζει να αυξάνεται στη Γαλλία και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ κατέγραψε επίσης άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση Υγείας (DGS).

Σε γαλλικά νοσοκομεία έγιναν 234 νέες εισαγωγές ασθενών με νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι 173 την Παρασκευή.

4.925 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ήτοι 97 περισσότεροι σε σύγκριση με την Παρασκευή.

“Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και 3 εβδομάδες, ιδίως στις ηλικίες κάτω των 40 ετών”, υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, 34 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έναντι 20 την Παρασκευή.

Επομένως, οι ΜΕΘ μετρούν 384 ασθενείς με νέο κορονοϊό, ήτοι 17 περισσότερους σε σύγκριση με την Παρασκευή. Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε στο επίπεδο που είχε διαπιστωθεί στις 28 Ιουλίου.

Μετά την κορύφωση την 8η Απριλίου, με 7.148 ασθενείς στις ΜΕΘ, ο αριθμός αυτός ολοένα και μειωνόταν έως τα τέλη Ιουλίου που άρχισε να καταγράφει μικρή αύξηση.

Από την έναρξη της πανδημίας 30.429 άνθρωποι πέθαναν (23 θάνατοι από την Παρασκευή), εκ των οποίων οι 19.924 σε νοσηλευτικά ιδρύματα και οι 10.505 σε μονάδες φροντίδας.

Αντιθέτως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 493 τις τελευταίες 24 ώρες έναντι περισσότερων από 3.000 το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με την αρχή Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

Ωστόσο, το ποσοστό θετικών τεστ συνεχίζει να αυξάνεται, στο 2,9%, έναντι 2,4% την Παρασκευή, και 21 νέες συρροές κρουσμάτων εντοπίστηκαν, επισημαίνουν οι γαλλικές αρχές.

“Στη μητροπολιτική Γαλλία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID ανά 100.000 κατοίκους αυξάνεται σε όλες τις ηλικίες. Η αύξηση είναι ιδιαίτερη αξιοσημείωτη στις ηλικίες 25-35”, παρατηρεί η αρχή Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

“Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους των οποίων το τεστ RT-PCR βγήκε θετικό, δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα, όμως μπορούν να μεταδώσουν την COVID στις κοντινές επαφές τους”.

Αργεντινή: Γονείς ονόμασαν το παιδί τους «κορωνοϊό»

Εν μέσω πανδημίας ένα παιδί που γεννήθηκε στην Αργεντινή πήρε το όνομά του από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, οι γονείς του το ονόμασαν «Ciro Covid». Αυτή η ομολογουμένως απροσδόκητη επιλογή ονόματος προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις

Στην Αργεντινή, οι γονείς ενός παιδιού που γεννήθηκε στην επαρχία της Σάντα Φε εμπνεύστηκαν με τον δικό τους τρόπο από την καταστροφική πανδημία. Ονόμασαν το μωρό τους «Ciro Covid», σύμφωνα με μια φωτογραφία του πιστοποιητικού γέννησης που έγινε viral στο Twitter. Ο μικρός Ciro Covid γεννήθηκε από καισαρική τομή τον Απρίλιο και ζύγιζε 3,2 κιλά.

Η απόφαση των γονιών έλαβε τα εύσημα από τους συγγενείς, αλλά κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη από ορισμένους εργαζόμενους του νοσοκομείου και χρήστες του Twitter.

Οι αρχές του νοσοκομείου δήλωσαν ότι «λυπούνται ιδιαίτερα» γι’ αυτό που συνέβη, ενώ τόνισαν ότι πρόκειται για ασέβεια μπροστά στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πεθάνει από τον ιό.

Ο κορωνοϊός είναι πιθανό να πρωτοεμφανίστηκε το 2012 σε ανθρακωρύχους της Κίνας

Ο κορωνοϊός μπορεί επισήμως να προήλθε από την αγορά της Γουχάν αλλά 1.000 μίλια μακριά, το 2012, βαθιά μέσα σε ένα ορυχείο, εργάτες πέθαναν από μια μυστηριώδη πνευμονία αφού εκτέθηκαν σε νυχτερίδες

Ο ιολόγος, Τζόναθαν Λάθαμ και ο μοριακός βιολόγος, Άλισον Ουίλσον, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι πιθανώς ο κορωνοϊός πρωτοεμφανίστηκε σε ανθρακωρυχείο από το 2012 αφού μετέφρασαν τη διατριβή ενός Κινέζου γιατρού που περιέθαλψε τους εργάτες του ορυχείου και είχε στείλει δείγματα ιστού στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

«Τα στοιχεία που περιέχει μας οδήγησαν να επανεξετάσουμε ό,τι γνωρίζαμε για την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού» ανέφεραν οι δύο επιστήμονες στις 15 Ιουλίου στον ιστότοπό τους οι οποίοι θεωρούν ότι η μυστηριώδης πνευμονία που μόλυνε τότε τους ανθρακωρύχους αποτελεί περιπτώσεις κορονοϊού.

Τον Απρίλιο του 2012 έξι ανθρακωρύχοι στο ορυχείο Μοτζιάνγκ της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας αρρώστησαν αφού πέρασαν 14 μέρες αφαιρώντας κόπρανα νυχτερίδας. Τρεις τελικά πέθαναν.

Ο γιατρός έστειλε επίσης τότε δείγματα ιστών από τους ανθρακωρύχους στο εργαστήριο της Γουχάν. Εκεί, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πηγή μόλυνσης ήταν ένας κορονοϊός τύπου SARS, σύμφωνα με τη διατριβή.

Η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας στην υπόθεση των δύο επιστημόνων κερδίζει σταδιακά θετικές κριτικές στις ΗΠΑ. Μάλιστα ο διάσημος Αμερικανός γενετιστής και μοριακός μηχανικός, Τζορτζ Τσερτς, μοιράστηκε τη δουλειά τους στο Twitter.

Κινέζοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ο κορονoϊός, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια παγκοσμίως και έχει σκοτώσει σχεδόν 800.000, προήλθε από αγορά άγριων ζώων της Γουχάν. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες αμφισβητούν την προέλευση της λοίμωξης, ειδικά μετά την εκκαθάριση της αγοράς και την παύση λειτουργίας από κυβερνητικούς αξιωματούχους αμέσως μόλις άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία.

Κίνα: 22 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, όλα «εισαγόμενα»

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 22 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ισάριθμων με την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλοι 17 ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, έναντι 37 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει αυτού του είδους τις περιπτώσεις στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Άλλοι 39 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 595 ασθενείς, οι 27 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.871 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τορόντο: 550 θαμώνες στριπτιτζάδικου εκτέθηκαν στον κορωνοϊό

Δύσκολη η ιχνηλάτηση λένε οι εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία του Καναδά Συναγερμός έχει σημάνει στο Τορόντο, καθώς 550 θαμώνες στριπτιτζάδικου έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας εργαζόμενος του Brass Rail Tavern, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και αμέσως άρχισε η ιχνηλάτηση.

Ο κυβερνήτης του Οντάριο Νταγκ Φορντ ομολόγησε ότι «δεν είναι πολύ εύκολο σε όλο αυτόν τον κόσμο να γυρίσει στην οικογένειά του και να πει ότι ήταν σε στριπτιτζάδικο. Στενοχωριέμαι για τις συζύγους».

Η πιθανή έκθεση έλαβε χώρα λίγες μόνο μέρες μετά την άδεια του Brass Rail Tavern, ενός από τα πιο γνωστά κλαμπ της πόλης, να ανοίξει ξανά. Ο υπάλληλος εργάστηκε τέσσερις βάρδιες στις αρχές Αυγούστου.

Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι είχαν επικοινωνήσει με τους πελάτες που είχαν αφήσει τα στοιχεία τους στο αρχείο καταγραφής επαφών του ιδρύματος, προτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν τυχόν συμπτώματα του Covid-19.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία αμφισβήτησαν πόσους από τους θαμώνες θα είχαν δώσει τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας.

Μάλτα: Κλείνουν μπαρ, νάιτκλαμπ και αθλητικοί χώροι λόγω της αύξησης κρουσμάτων

Η Μάλτα αποφάσισε σήμερα να κλείσουν τα νάιτκλαμπ και τα μπαρ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κρις Φέρνι ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη. Ντισκοτέκ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες συναυλιών αλλά και αθλητικοί χώροι θα κλείσουν τις πύλες τους, μέχρι νεωτέρας.

Στους δημόσιους χώρους επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 15 προσώπων. Προς το παρόν, εστιατόρια και καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

“Όλα τα μέτρα βασίζονται στην τήρηση των αποστάσεων. Κρίναμε ότι έπρεπε να τα ενισχύσουμε”, εξήγησε η Διευθύντρια των υπηρεσιών υγείας, Σαρμέιν Γκαουτσί.

Εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των μολύνσεων από την Covid-19 αυξάνεται στο νησί: συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.375 και 9 άνθρωποι πέθαναν. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη Μάλτα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Αυστραλία: Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδο εδώ κι έναν μήνα

Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τον τελευταίο μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες που εκφράζονται πως το lockdown στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας συνέβαλε να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα σε εθνική κλίμακα.

Η χώρα κατέγραψε 226 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, τις συντριπτικά περισσότερες στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο της πανδημίας στην τρέχουσα φάση.

Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος μέσα σε ένα 24ωρο από τη 18η Ιουλίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 212 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι θεαματικά χαμηλότερος από τα 700 και πλέον κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μέσα σε μία ημέρα νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, σχεδόν όλα στη Βικτόρια.

«Βλέπουμε τους αριθμούς να ανεβοκατεβαίνουν τελευταία, αλλά κυρίως αυτό που βλέπουμε είναι μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση», έκρινε ο Μάικλ Κιντ, ανώτερο στέλεχος των αυστραλιανών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 438 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 (+17 στη Βικτόρια τις προηγούμενες 24 ώρες) επί συνόλου σχεδόν 24.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα