Top

Εικόνες απαράδεκτου συνωστισμού στη Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η ουρά ξεκινούσε από την είσοδο του εστιατορίου και έφτανε μέχρι και την οδό της 3ης Σεπτεμβρίου.

Φίλιππος Δεργιαδές
εικόνες-απαράδεκτου-συνωστισμού-στη-830230
Φίλιππος Δεργιαδές

 

Απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού και σήμερα το μεσημέρι στο εστιατόριο της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, όπου δεκάδες φοιτητές περίμεναν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η ουρά ξεκινούσε από την είσοδο της Λέσχης και έφτανε σχεδόν μετά την οδός της 3ης Σεπτεμβρίου.

Πολλοί φοιτητές μάλιστα βλέποντας αυτή την απαράδεκτη κατάσταση της ουράς χωρίς αποστάσεις, αποχωρούσαν προβληματισμένοι καθώς δεν ήθελαν να πάρουν μέρος στον συνωστισμό λόγω βέβαια του φόβου για τον κορονοϊό. Αρκετοί επίσης από όσους περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, έδειχναν ανήσυχοι και καθόλου χαρούμενοι από την αναμονή στην ουρά ενώ πολλοί δεν φορούσαν ούτε μάσκα.

Κάποιοι φοιτητές τόνισαν στην Parallaxi, ότι το πρόβλημα με τις ουρές είναι σχεδόν καθημερινό στην Φοιτητική Λέσχη και το απέδωσαν στην έλλειψη προετοιμασίας και υποδομών. «Υπάρχουν μόνο τρείς σειρές εξυπηρέτησης θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες» τόνισε ένας από τους φοιτητές ενώ μία φοιτήτρια σχολίασε πως «η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, γίνεται χειρότερη». Άλλοι φοιτητές εξήγησαν ότι πολλά μαθήματα σταματούν ταυτόχρονα το μεσημέρι και πως μερικές ημέρες είναι και το μενού που προσελκύει πολύ κόσμο.

Ωστόσο όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, η προετοιμασία για το άνοιγμα του ΑΠΘ, στο οποίο φοιτούν περίπου 100.000 φοιτητές – τριες,  έγινε κυριολεκτικά στο πόδι, χωρίς τις κατάλληλες πρόνοιες προστασίας και μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, για φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και φυσικά όλους όσοι απασχολούνται στο χώρο του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου των Βαλκανίων.

Ήδη φοιτητικοί σύλλογοι και καθηγητές του ΑΠΘ έχουν επισημάνει το πρόβλημα αλλά όπως φαίνεται το αυτί των αρμοδίων και του υπουργείου Παιδείας …βαριακούει και δεν ιδρώνει.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα