Featured

ΕΙΚΟΝΕΣ: Χθες βράδυ η Θεσσαλονίκη μαγείρεψε για τη Βηρυτό

22 μαγαζιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαγείρεψαν για τη Βηρυτό.

Parallaxi
εικονεσ-χθες-βράδυ-η-θεσσαλονίκη-μαγε-661936
Parallaxi

Μία αξιέπαινη δράση έλαβε χώρα την Πέμπτη στο Youkali στη Θεσσαλονίκη, με 22 μαγαζιά να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μαγειρέψουν για τη Βηρυτό.

Ο οργανωτής της βραδιάς, σεφ, Γιάννης Κατσαντώνης, αναφέρει σχετικά με τη δράση:

Κάποτε γνώρισα μια κυρία και μου είπε ότι περισσότερο απ’ όλα αγαπάει τους μάγειρες του κόσμου γιατί είναι αυτοί που κατευνάζουν το μεγαλύτερο δαιμόνιο, την πείνα.

Έτσι ξεκίνησαν όλα το πρωί που έγινε η καταστροφή της Βηρυτού.

Απ’ την έκρηξη μετά το πρώτο πραγματικό σοκ που προκάλεσε η εικόνα.

Οι πρώτες σκέψεις ήταν , που θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι; και τι θα φάνε τα παιδιά ;

Και φυσικά οι γονείς, κάτι πρέπει να κάνουμε. Κατευθείαν έκανα δύο τηλέφωνα σε δύο πολύ γλυκούς ανθρώπους ο ένας σαν τη γλυκιά μπουγάτσα πού κάνει και ο δεύτερος ένας φίλος χρόνια και άνθρωπος με ευαισθησία μεγάλη ,έχοντας βέβαια γνώση ότι η εστίαση ειδικά αυτό τον καιρό είναι ημιθανής, αμέσως σκέφτηκα ένα δύσκολο όνομα το jecuisiniepourBeyrouth και έκανα ένα πρόχειρο σήμα (αυτό πού έχουμε) και το ανέβασα στα μέσα δικτύωσης.

Αυτό ήταν το εγώ (που δεν ήταν εγωιστικό από μέρους μου) έγινε εμείς.

Δεκάδες μηνύματα από μάγειρες , προμηθευτές , σερβιτόρους .. απλό κόσμο ήδη η αρχική σκέψη η ταπεινά δική μου είχε φύγει έγινε όλων αυτών και άλλων πολλών.

Ήρθαμε σε επαφή με φίλο φίλου από το Λίβανο πού μας έφερε σε επαφή με την libantroc μία οργάνωση από ανθρώπους για ανθρώπους πού βοηθάει πολύ στη Βηρυτό, κι έτσι σηκώσαμε μανίκια ανάψαμε γκάζια, βγάλαμε τηγανιά γυαλίσαμε σχάρες και ξεκινήσαμε απλά και όμορφα οι ανακοινώσεις τής ομάδας έγιναν δημόσιες για να έρθει κι άλλος κόσμος.

Μαζί μας τελικά ήρθαν καταστήματα από Θεσσαλονίκη , Γιαννιτσά, Κουφάλια, Γιάννενα, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Χαλκίδα τα περισσότερα από Θεσσαλονίκη… μάλλον τό “τί θά φάς;” Το έχουμε DNAικα.

Το αποτέλεσμα πλέον γνωστό μας στήριξε ο απλός κόσμος… και τον ευχαριστούμε πολύ.

Είμαστε ομάδα πού πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κι άλλες δράσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κουνήθηκαν λίγο τα νερά.

Και όπως είπε κι ένας φίλος πού πήρε μέρος στη δράση ” κι ας είμαστε μία σταγόνα στον Ωκεανό” για εμάς όλους έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο αστέρι διάκρισης είναι ένα ακόμα παιδί χορτάτο, κανένας μόνος τού, κανένας νηστικός.

Je Cuisine pour Beyrouth

**Je Cuisine pour Beyrouth**

Μία σκέψη που εκφράστηκε για τους πληγέντες της Βηρυτού. Μια μικρή έμπρακτη συλλογική ανθρωπιστική κίνηση βοήθειας που θα υλοποιηθεί με την πολύτιμη βοήθεια σας, μέσα από 22 χώρους μαζικής εστίασης και χώρων αναψυχής, που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα. 24/9 μαγειρεύουμε για τη Βηρυτό, ο κάθε χώρος με το προσωπικό του στοιχείο και με την υπόσχεση να είναι νόστιμο, θα δημιουργήσει ένα πιάτο, ένα γλυκό, μία πίτα τα έσοδα των οποίων θα πάνε στην Βηρυτό εν μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης του Λιβάνου Libantroc

https://www.facebook.com/events/1064175147364335/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα