Διεθνή

ΕΙΚΟΝΕΣ: Διαμαρτυρία με άρωμα Ελλάδας στο Μόναχο

Ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε στη γερμανική πόλη για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της κατά της αστυνομικής βίας και της διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα

Parallaxi
εικονεσ-διαμαρτυρία-με-άρωμα-ελλάδας-741286
Parallaxi

Φωτογραφίες: Στεφανία, Ξενοφών, Πραξιτέλης.

Μία ομάδα κατοίκων του Μονάχου διαμαρτυρήθηκε πριν από λίγες ημέρες για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους, τονίζουν:

Την Κυριακή, 28/03/2021, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση -σιωπηλή διαμαρτυρία- σε κεντρικό σημείο της πόλης του Μονάχου ενάντια στην αστυνομική βία. Λίγες ημέρες μετά τους φαντασμαγορικούς εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όταν αρκετές πόλεις του κόσμου, όπως και το Μόναχο, φωταγώγησαν εμβληματικά κτήρια σε γαλανόλευκα χρώματα προς τιμή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ένας τρόπος προβολής της εθνικής υπερηφάνειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αλλά πόσο ελεύθεροι είμαστε σήμερα;

Εδώ και μήνες, παρακολουθούμε οργισμένοι τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Βασικές ανθρώπινες ελευθερίες καταπατούνται με πρόσχημα την πανδημία. Τον τελευταίο καιρό, οι άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν μια πρωτοφανή κλιμάκωση της αστυνομικής βίας, ακόμη και μέσα από διαδικασίες „τυπικού“ ελέγχου κυκλοφορίας λόγω περιορισμών covid. Η αστυνομία επιτίθεται, πλέον, απροκάλυπτα, σε διαδηλωτές/ριες, μετανάστες/ριες, δημοσιογράφους, ακόμη και σε καθημερινούς πολίτες που κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους στο πάρκο της γειτονιάς.

Η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη χρονική περίοδο, στην οποία απαγορεύεται λόγω πανδημίας ο συνωστισμός κόσμου, για να ψηφίσει κάποιους από τους πιο αμφιλεγόμενους νόμους, όπως η εισαγωγή ειδικού αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια. Ενώ το σύστημα υγείας καταρρέει, με ανθρώπους να πεθαίνουν χωρίς να βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, η κυβέρνηση επιμένει να προσλαμβάνει αστυνομικό προσωπικό και να εντείνει τους ελέγχους στους πολίτες. Γιατί, λοιπόν, αστυνομικούς και όχι γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό;

Όλα αυτά συμβαίνουν με την πλήρη κάλυψη του συνόλου των μεγάλων συγκροτημάτων ενημέρωσης, τα οποία χρηματοδοτούνται πλέον απευθείας από το κράτος- πάντα με το πρόσχημα της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την πανδημία. Αντί για ενημέρωση, τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα, εξυμνώντας την κυβέρνηση για τη δήθεν άψογη διαχείριση της πανδημίας και αποσιωπώντας πολλά γεγονότα, σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και παραποιώντας ντοκουμέντα.

Παράλληλα, η μετάθεση ευθύνης από την κυβέρνηση σε ατομικό επίπεδο, κατηγορώντας αποκλειστικά τους πολίτες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Έτσι, μετά από μια δεκαετία τεράστιας οικονομικής καταστροφής για τα περισσότερα στρώματα της κοινωνίας, οι κάτοικοι της χώρας καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν μια απίστευτου επιπέδου αστυνομική βία, λογοκρισία, περιορισμό των βασικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Παράλληλα με πολυάριθμες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, εμείς, μία ομάδα κατοίκων του Μονάχου, αποφασίσαμε να στείλουμε τη δική μας κραυγή διαμαρτυρίας για όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και στήριξή μας στους κατοίκους της Ελλάδας που βιώνουν άμεσα αυτά τα γεγονότα. Να ενισχύσουμε τη φωνή της αντίστασης, με απαίτηση τον τερματισμό της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τα δρώμενα στην Ελλάδα, μιας και τέτοιου είδους νέα δεν αναπαράγονται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Καμία ανοχή σε αστυνομική βία, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρακτικές επιβολής κρατικού αυταρχισμού! Καμία μόνη! Κανένας μόνος!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα