Featured

ΕΙΚΟΝΕΣ: Έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα ΚΑΦΑΟ της πόλης

Μοναδικά έργα τέχνης εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης.

Νίκος Γκάγιας
εικονεσ-έτσι-θα-έπρεπε-να-είναι-όλα-τα-841671
Νίκος Γκάγιας
Καλλιτέχνης: Helena Kandilaki

Έχουν περάσει λίγοι μήνες από τότε που ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) μεταμόρφωσαν τα ΚΑΦΑΟ της πρωτοβουλίας σε έργα τέχνης, στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών με στόχο η δράση αυτή να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία της πόλης. 

Όπως και έγινε. Εδώ και λίγες μέρες και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, έκαναν την εμφάνιση τους εξαιρετικά έργα πάνω σε ΚΑΦΑΟ. Ένα υπέροχο έργο του Οδυσσέα Ελύτη στην Βασιλέως Ηρακλείου, διάφορα μουσικά όργανα στην Εθνικής Αμύνης και το εξωτερικό ενός σπιτιού δίπλα από την Αρχαία Αγορά.

Δείτε εικόνες:

Καλλιτέχνης: Mantzakos Giannis
Καλλιτέχνης: Mantzakos Giannis
Καλλιτέχνης: Maria Tsaki – Πηγή: Ομάδα Facebook (Thessaloniki Arts and Culture: Για τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε)

Η λέξη ΚΑΦΑΟ αποτελεί συντομογραφία της Γερμανικής λέξης KabelVerzweiger KV (Κα-βέ) που σημαίνει καλωδιοκατανεμητής. Ουσιαστικά ο ρόλος του ΚΑΦΑΟ είναι να συγκεντρώνει σε ένα σημείο τα τηλεφωνικά καλώδια όλων των κατοικιών και πολυκατοικιών στην περιφέρεια που εξυπηρετεί, η οποία συνήθως καλύπτει 2-3 οικοδομικά τετράγωνα. Αυτό μας εξοικονομεί από χιλιάδες μέτρα άσκοπων καλωδίων και κάνει τη ζωή των τεχνικών τηλεφωνίας ευκολότερη, αφήνοντας όμως μεγάλα γκρίζα άχαρα κουτιά να ξεφυτρώνουν σε μεγάλους κεντρικούς δρόμους.

Καλλιτέχνης: Alexander Kapetanou – Πηγή: Instagram
Καλλιτέχνης: Anastasia Kichaki – Πηγή: Ομάδα Facebook (Thessaloniki Arts and Culture: Για τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε)
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα