Ελλάδα

Εικόνες ντροπής από σχολείο – ερείπιο με 160 μαθητές στην Ικαρία

Σάπια ταβάνια, πεσμένοι σοβάδες, εκτεθειμένα σίδερα στους τοίχους. Τι λέει ο δήμαρχος

Parallaxi
εικόνες-ντροπής-από-σχολείο-ερείπιο-964864
Parallaxi

Εικόνες που μόνο σε ευρωπαϊκό κράτος δεν παραπέμπουν, έρχονται από την Ικαρία και συγκεκριμένα από ένα σχολείο στο νησί, για το οποίο θα στοιχημάτιζε ο οποιοσδήποτε ότι είναι εγκαταλελειμμένο.

Αντίθετα, στο κτήριο αυτό στον Άγιο Κήρυκο πηγαίνουν καθημερινά 90 μαθητές Γυμνασίου και 70 Λυκείου, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA που προβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/1), το σχολικό κτήριο έχει προβλήματα στεγανοποίησης και γι’ αυτόν τον λόγο η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε ένα έργο ύψους 200.000 ευρώ. Τελικά, τον διαγωνισμό για το έργο κέρδισε εργολάβος για 111.000 ευρώ, ωστόσο, τα χρήματα -όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο- φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο.

«Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτηρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές. Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτήριο. Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του και δεν έπιασε η στεγανοποίηση. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κονδύλι το οποίο υπερβαίνει τις δυνατότητες του δήμου και της Περιφέρειας, για να φτιαχτεί αυτό το κτήριο», ανέφερε αρχικά ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Λακιός.

«Από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, ανέφερε ότι το κτήριο αντιμετώπιζε προβλήματα από την κατασκευή του.

«Είναι το μεγαλύτερο σχολείο, από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποια στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος δήλωσε αδυναμία να επισκευάσει το κτήριο, ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια. Δόθηκε μία εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργολαβία ωστόσο δεν απάντησε στα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτήν τη στιγμή, η τεχνική υπηρεσία του δήμου, έχοντας μιλήσει και με τους γονείς, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του κτηρίου. Είναι σε διαδικασία κλεισίματος το έργο, δεν ξέρω εάν έχει πληρωθεί. Από εμάς δεν θα παραληφθεί το έργο», συμπλήρωσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα