Ελλάδα

ΕΙΚΟΝΕΣ: Οι φοιτητές ξανά στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά».

Parallaxi
εικονεσ-οι-φοιτητές-ξανά-στους-δρόμου-721622
Parallaxi

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας την απόσυρση του. «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ, Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία» τα συνθήματα που κυριαρχούσαν από τους συγκεντρωμένους.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων». Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου επικράτησε ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης, όταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έφτασε έξω από τη Βουλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα