Top

ΕΙΚΟΝΕΣ- Βαρκελώνη: Επεισόδια την επέτειο δημοψηφίσματος για την Καταλονία

Βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι έβαλαν φωτιές.

Parallaxi
εικονεσ-βαρκελώνη-επεισόδια-την-επέτ-825462
Parallaxi

Eικόνες: Πρακτορείο SOOC

Διαδήλωση σημειώθηκε χθες, 1η Οκτωβρίου του 2021, στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της 4ης επετείου του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Iσχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι η επέτειος αναμένεται να τιμηθεί από το κίνημα ανεξαρτησίας καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή.

Το εν λόγω δημοψήφισμα αποτελεί ορόσημο για το κίνημα – όχι μόνο επειδή πραγματοποιήθηκε παρά την εναντίωση της Ισπανίας, αλλά και λόγω της ισπανικής αστυνομικής βίας κατά των ψηφοφόρων εκείνη την ημέρα. Οι βιαιοπραγίες των αρχών άφησαν πίσω τους περί τους 1.000 τραυματίες.

Χθες ακτιβιστές του CDR κάλεσαν σε αρκετές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μίας στην Plaça Francesc Macià της Βαρκελώνης στις επτά το απόγευμα.

«Ας ελευθερώσουμε τη γη», ήταν το κεντρικό σύνθημα που ακουγόταν στη διαδήλωση.

«Την 1η Οκτωβρίου γράψαμε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας. Δείξαμε στον κόσμο την έννοια της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας και αυτό δεν θα ξεχαστεί», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Αντίστοιχες πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Πάρτε μια γεύση από όσα σημαντικά συνέβησαν ήδη από χθες στους δρόμους της Βαρκελώνης μέσα από το φακό του πρακτορείου SOOC:

Mε πληροφορίες από το Catalan News 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα