Ελλάδα

Είναι ένοχοι επειδή είναι δολοφόνοι

«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής που δικάζεται εδώ και 5,5 χρόνια είναι ένοχη και η θέση της είναι στην φυλακή».

Parallaxi
είναι-ένοχοι-επειδή-είναι-δολοφόνοι-666546
Parallaxi

Το δικό του μήνυμα ενόψει της απόφασης για την Χρυσή Αυγή που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, έστειλε μέσω ανάρτησης του ο συγγραφέας, Θανάσης Τριαρίδης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε αυτή:

[Ξανά και ξανά και ξανά.] ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής που δικάζεται εδώ και 5,5 χρόνια είναι ένοχη και η θέση της είναι στην φυλακή. Και τώρα είναι χρέος όλων μας, λίγες μέρες πριν την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, να πάρουμε θέση απέναντι σε τούτη την ενοχή. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία που συστήθηκε εναντίον μας – εναντίον όλων των πολιτών. Για να μας τρομοκρατήσει, να μας φοβίσει, να μας δολοφονήσει. Κι ας προσέξουμε κάτι.

Οι πρωτεργάτες της Χρυσής Αυγής δεν είναι ένοχοι για την ιδεολογία τους. Δεν είναι ένοχοι επειδή πιστεύουν στον ναζισμό, την πιο εφιαλτική ιδεολογία που φάνηκε ποτέ, ούτε επειδή μισούνε την ανθρωπότητα (καθώς αυτό το μίσος είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας τους), ούτε επειδή απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι ένοχοι επειδή πιστεύουν στην βία και τον θάνατο, στην απαξίωση της ανθρώπινου σώματος, στον φυλετισμό, στην ευγονική, στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Δεν είναι ένοχοι επειδή κατανοούν τον κόσμο ως ένα απέραντο στρατόπεδο τρόμου στο οποίο οι ίδιοι είναι οι αυτόκλητοι φύλακες και όλοι οι άλλοι ένα κοπάδι αναλώσιμων υπανθρώπων τούς οποίους έχουν το δικαίωμα να εκτελούν. Αυτή η εμετική ιδεολογία τους, η αποκρουστικότερη που μπορεί να σχηματιστεί μέσα σε ανθρώπινη συνείδηση, οφείλει μέσα σε μια δημοκρατία να είναι σεβαστή. Όσο κι αν μας είναι δύσκολο, συχνά επώδυνο, πάντοτε εξοργιστικό.

Οι πρωτεργάτες της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι επειδή έφτιαξαν μια συμμορία δολοφόνων που είχε ως σκοπό να επιβάλει ως κοινωνική συνθήκη την εμετική ιδεολογία του ναζισμού. Είναι ένοχοι επειδή έφτιαξαν Τάγματα Εφόδου που εφορμούσαν σε γειτονιές και κάνανε «ελέγχους» σε πλατείες, λαϊκές αγορές, δρόμους και μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Ακόμη κι αν υπήρχαν μόνο αυτές οι «έφοδοι» (που τις κάνανε μπροστά σε όλους, κινηματογραφώντας τις οι ίδιοι) θα αρκούσαν για να καταδικαστούν όλα τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης σε ισόβια για την σύσταση συμμορίας και την απόπειρα προσβολής πολιτεύματος.

Δυστυχώς δεν έμειναν σε αυτό: εκπαίδευσαν στρατό μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων και τους ξαμόλυσαν έξω με την εντολή: «Σφάξτε ώστε να εμπεδωθεί ο τρόμος μας…». Ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας είναι δυο μονάχα από τους δολοφονημένους μάρτυρες – πολλούς άλλους δεν τους μάθαμε ποτέ, πολλούς δεν τους καταμετρήσαμε (όπως για παράδειγμα αυτούς που σκότωσαν τον Σεπτέμβριο του 2004 μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας-Ελλάδας).

Και δεν μιλάμε για τους χιλιάδες άλλους που τρομοκρατήθηκαν, απειλήθηκαν, χαρακώθηκαν σε σχολεία, σταθμούς τρένων, πλατείες, δρόμους, χωράφια από τους φονιάδες της μαζικότερης συμμορίας που φάνηκε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Οι πρωτεργάτες της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι επειδή είναι δολοφόνοι. Η θέση τους είναι στη φυλακή – όπως και κάθε δολοφόνου. Αν το δικαστήριο την ερχόμενη Τετάρτη αποφασίσει πως οι Μιχαλολιάκοι, Παναγιώταροι, Κασιδιάρηδες, Λαγοί και Παππάδες δεν είναι οι άνθρωποι που έφτιξαν αυτή τη συμμμορία δολοφόνων και άρα οι ηθικοί αυτουργοί των πράξεων των Ρουπακιά, Στεργιόπουλου, Λιακόπουλου (οι δυο τελευταίοι είναι οι μαχαιροβγάλτες που έσφαξαν τον Λουκμάν), ουσιαστικά θα τους δώσει το πράσινο φως να συνεχίσουν, με ακόμη μεγαλύτερο θράσος, τις δολοφονίες.

Σε προσωπικό επίπεδο, ως επικηρυγμένος πάνω από δέκα φορές σε δημόσια ενυπόγραφα κείμενα του Μιχαλολιάκου, θα νιώσω πως με μια ενδεχόμενη αθωωτική απόφαση οι δικαστές θα βάλουν στο χέρι των δολοφόνων το μαχαίρι για να με ξεκοιλιάσουν. Μα το χειρότερο όλων είναι πως μια τέτοια απόφαση θα δώσει στους νεοναζί φονιάδες το δικαίωμα να ξεκοιλιάσουν ολόκληρη την κοινωνία.

Θανάσης Τριαρίδης, 01-10-2020

[Στην φωτογραφία ο Σαχζάτ Λουκμάν. Δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα, στις 17 Ιανουαρίου του 2013, στις 3 π.μ. Είχε ξεκινήσει από τις δύο την νύχτα με το ποδήλατο από το σπίτι του στο Περιστέρι για να πάει να κάνει μεροκάματο στην λαϊκή αγορά των Πετραλώνων. Οι νεοναζί δολοφόνοι του σταμάτησαν το ποδήλατό του και τον μαχαίρωσαν 7 φορές, στην καρδιά, στο στήθος, στην κοιλιά και στην πλάτη.]

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα