«Είσαι δολοφόνος»: Μετανάστρια έσκισε το πουκάμισο του Σαλβίνι
Έπιασε από τον γιακά τον γνωστό για τις αντιμεταναστευτικές απόψεις του Ιταλό πολιτικό.
Πυρ και μανία έγινε μια μετανάστρια από το Κογκό όταν βρέθηκε μπροστά στον Ματέο Σαλβίνι στο Ποντασιέβε, λίγο έξω από τη Φλωρεντία, όπου ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα βρέθηκε στο πλαίσιο προεκλογικής καμπάνιας ενόψει τοπικών εκλογών σε επτά περιφέρειες της Ιταλίας στις 20-21 Σεπτεμβρίου.
Η 29χρονη γυναίκα όρμησε, έπιασε από τον γιακά τον γνωστό για τις αντιμεταναστευτικές απόψεις του Ιταλό πολιτικό, του έσκισε το πουκάμισο και του τράβηξε δύο ροζάρια που φορούσε στο λαιμό. Στη συνέχεια του φώναξε «είσαι δολοφόνος, σε καταριέμαι», προτού την απομακρύνουν από το σημείο αστυνομικοί, που είπαν αργότερα στο πρακτορείο ANSA ότι ήταν διαταραγμένη ψυχολογικά. Δεν τη συνέλαβαν, πάντως, εκτιμώντας ότι οι ενέργειες της δεν φάνηκαν να είναι προμελετημένες, αφού έτυχε να βρεθεί μπροστά στον Σαλβίνι, επιστρέφοντας από τη δουλειά της στο σπίτι της.
Ο Σαλβίνι δεν άφησε, βέβαια, ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία αναρτώντας στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από το κατεστραμμένο του πουκάμισο και τα κομμένα ροζάρια.
Alla rabbia di pochi rispondiamo col sorriso, il lavoro e la speranza di tanti.
🔴 LIVE 👉 https://t.co/sbicAGLTOa pic.twitter.com/Hos4C1jb0n
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) September 9, 2020
«Πουκάμισα μπορείς να αγοράσεις, αλλά αυτό που με τάραξε είναι ότι τράβηξε κι έκοψε δύο ροζάρια που φορούσα στο λαιμό. Απαντώ σ’ αυτή την οργή με ένα χαμόγελο και δουλειά. Ζήτω η Ιταλία των γυναικών και ανδρών που πιστεύουν στην ελευθερία, την ηρεμία και τη δουλειά», σχολίασε.
Ο Σαλβίνι θα περάσει τον άλλο μήνα από δίκη για την άρνησή του όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, το περασμένο καλοκαίρι, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό πλοίου ΜΚΟ, που μετέφερε πάνω από εκατό μετανάστες και πρόσφυγες. Σε δηλώσεις του στο ANSA μετά το συμβάν με την μετανάστρια από το Κογκό επιχείρησε να εμφανιστεί πασιφιστής: «Όλοι μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στην πολιτική, το ποδόσφαιρο και τη θρησκεία, αλλά όχι βία».