Εισαγγελέας για Γλυκά Νερά: “Θρασύς και ψύχραιμος”, υλοποίησε “σχέδιο εξόντωσης”
«Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά το οποίο ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καλλιεργούσε στο μυαλό του για καιρό κάνει λόγο ο εισαγγελέας, στη 23 σελίδων πρότασή του.
Ο εισαγγελέας αναφέρεται στη γνωριμία του ζευγαριού και στη συνέχεια περιγράφει αναλυτικά την προβληματική σχέση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με την Καρολάιν Κράουτς. Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο εισαγγελέας ο δράστης είχε απομονώσει τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του από το περιβάλλον της και υπογραμμίζει ότι το θύμα δεν έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη.
Υπενθυμίζεται ότι στη πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.
Η πρόταση του εισαγγελέα
Ο εισαγγελέας αφού κάνει μία πρώτη αναφορά στον τρόπο γνωριμίας της Καρολάιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο αλλά και στην εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης, περιγράφει «την αποβολή της κύησης της Καρολάιν λίγους μήνες μετά το γάμο τους» και στη συνέχεια αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε η νεογέννητη Λυδία. Επιπλέον, κάνει αναφορά στην ψυχολογική κατάσταση της Καρολάιν η οποία τόσο από φίλη της όσο και από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας που επισκεπτόταν, κυρία Μυλωνοπούλου κρίνεται ως χαρακτήρας «κρυψίνους και ευέξαπτος».
Ο εισαγγελέας σημειώνει ότι μετά την αποθεραπεία του βρέφους συνέχισε να παρουσιάζει αστάθεια με αυτήν εμφανίζει μεταπτώσεις στη συμπεριφορά της. Λόγω των εντάσεων που συνέχισαν αναφύονται μεταξύ του ζεύγους, ζήτησε τη συνδρομή της ειδικής συμβούλου ψυχικής υγείας.
Τα συμπεράσματα της συμβούλου ψυχικής υγείας
Σύμφωνα με το βούλευμα, η ειδική σύμβουλος για περίπου τρεις μήνες συναντούσε το ζευγάρι και κατέληξε ότι:
- η Καρολάιν δεν έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη
- το ζεύγος ήταν -με επιλογή κυρίως του κατηγορουμένου– τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον αμφοτέρων των συζύγων. Η μεθόδευση από μέρους του κατηγορουμένου (βοηθούσης προς τούτο από το Μάρτιο του 2020 και της πανδημίας του ιού COVID 19) στάσης συστηματικής απομάκρυνσης της συζύγου του από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, σχέσεις και συναναστροφές, με σκοπό να έχει το διαρκή έλεγχο των κινήσεων της ώστε να μπορεί να τη χειραγωγεί.
Αναλυτικότερα γίνεται αναφορά σε: επιλογή κατοικίας σε απόμακρη περιοχή και σε μεγάλη απόσταση από το πανεπιστήμιο που αυτή εισήχθη, επιβάρυνση της Κράουτς με την εκτέλεση όλων των οικογενειακών εργασιών και την ανατροφή του μωρού χωρίς καμιά βοήθεια από τρίτους, μόνιμη παρουσία του κατηγορουμένου σε συναντήσεις με τις φίλες της, πλήρη άγνοια της για τα οικονομικά του ζεύγους -την αποκλειστική διαχείριση των οποίων ασκούσε ο κατηγορούμενος που δεν της άφηνε καθόλου χρήματα.
- Η Κράουτς βίωνε ως εγκλεισμό τη σχέση της με τον κατηγορούμενο, διακατεχόταν δε ενόψει και της ηλικιακής τους διαφοράς από σύνδρομο «συνεξάρτησης» από τον τελευταίο (αποδοχή του προσώπου αλλά απόρριψη του ατόμου του)
- Η ίδια εμφανιζόταν φοβισμένη, σε συχνούς διαπληκτισμούς του ζεύγους. Σε στιγμές έξαρσης εκτόξευε προς τον κατηγορούμενο μη σοβαρές απειλές περί αποχώρησης της από τη συζυγική οικία είτε μόνη της είτε μαζί με το παιδί τους.
Το βράδυ της δολοφονίας: Από καιρό καλλιεργούσε το σχέδιο
Για το βράδυ της δολοφονίας αναφέρεται: «Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους.
Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών.
Ενόσω το μωρό κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και η Κράουτς στην κρεβατοκάμαρα του άνωθεν αυτού ορόφου ο κατηγορούμενος προχώρησε, με τη χρήση γαντιών χειρός, σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διαμορφώσει στο χώρο της οικίας εικονικό σκηνικό «ληστείας μετά φόνων». Συγκεκριμένα:
- Προέβη στην βίαιη αποκόλληση κάμερας παρακολούθησης του χώρου σαλονιού -καθιστικού, που ήταν τοποθετημένη (βιδωμένη) στην οροφή του, ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις του και να υποστηρίξει το σενάριο που εμπνεύστηκε
- Προχώρησε στην αφαίρεση και την καταστροφή της κάρτας μνήμης της συγκεκριμένης συσκευής με σκοπό την εξαφανίσου του υλικού.
- Απόξήλωσε το παραθυρόφυλλο του υπογείου της μεζονέτας το οποίο στη συνέχεια απέκρυψε στο χώρο του πλυσταριού, ώστε να δημιουργήσει «πύλη εισόδου» των «αγνώστων ληστών» στο σπίτι.
- Επέφερε σε επιλεγμένους χώρους της μεζονέτας (καθιστικό σαλόνι) τεχνητή εικόνα ακαταστασίας, ώστε να εμφανίζουν εικόνα άτακτης έρευνας των ληστών (ενδεικτικά, αναστάτωση βιβλιοθήκης, ρίψη στο δάπεδο πλαστικού κουτιού του επιτραπέζιου παιχνιδιού monopoly) και
- Απομάκρυνε από το χώρο του σαλονιού τιμαλφή του ζεύγους (βέρες, δαχτυλίδια) τα οποία και απέκρυψε εντός πλαστική σακούλας στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας του, ώστε να τα παρουσιάσει ως «λεία των ληστών».
Διέπραξε τη δολοφονία «απόλυτα ψύχραιμος» – Αγωνιώδης ο θάνατος
Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ο κατηγορούμενος περί ώρα 4:05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του. Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε το κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του.
Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Καρολάιν προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της. Το θύμα προσπάθησε σθεναρά να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει τη σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και Ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».
Με πληροφορίες από ethnos.gr