Επικαιρότητα

Εκδόθηκε εγκύκλιος που “δείχνει” περικοπές στις συντάξεις για το 2019

Εγκύκλιος με την οποία δίνονται οδηγίες για το πώς οι φορείς του Δημοσίου θα καταρτίσουν ορθά τους προϋπολογισμούς τους για το επόμενο έτος.

Parallaxi
εκδόθηκε-εγκύκλιος-που-δείχνει-περ-260073
Parallaxi

Εκδόθηκε χθες η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, με οδηγίες προς ασφαλιστικά ταμεία και κρατικούς φορείς. Στην εγκύκλιο την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω ολοκληρωμένη, φαίνεται πως έχει υπολογιστεί κανονικά η περικοπή των συντάξεων παρά το γεγονός πως το πολιτικό “παιχνίδι” ανακοινώσεων για την εφαρμογή της ή όχι από την 1η Ιανουαρίου, καλά κρατεί μέχρι και τώρα.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο φαίνεται “ψαλίδι” 3.4 δισ. συνολικά στις δαπάνες για τις συντάξεις ενώ μπαίνει και πλαφόν στις συντάξεις 25.4 δισ. ενσωματώνοντας την μείωσή τους κατά 1% του ΑΕΠ από το 2019. Ουσιαστικά πρόκειται για ποσά που συμπεριλαμβάνονταν στο “μεσοπρόθεσμο” όπου είχε προβλεφθεί ακριβώς η μείωση κατά 1% του ΑΕΠ των συντάξεων από 1η Ιανουάριο του 2019.

Μιλώντας με αριθμούς, ουσιαστικά το κονδύλι για τις συντάξεις 2019 μειώνεται στα 25.480 δισ. έναντι 28.859 δισεκατομμυρίων του 2018, μείωση δηλαδή της τάξεως του 11.7% μέσα σε ένα χρόνο.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες για το πώς οι φορείς του Δημοσίου θα καταρτίσουν ορθά τους προϋπολογισμούς τους για το επόμενο έτος: 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΥ 2019 Ψ9ΥΞΗ-ΔΡΥ (1)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα