Ελλάδα

Εκλογές 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις»

Parallaxi
εκλογές-2023-ο-νίκος-ανδρουλάκης-στην-πρό-1011271
Parallaxi

Δεν παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έφτασε στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

 

Το πρωί της Τρίτης είχε βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

«Δεν κράτησα την εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ, καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί για κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική, χάθηκε», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι αυτή η ευκαιρία «χάθηκε πριν τις εκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου.

Αν επιβεβαιωθεί, προς τη Δευτέρα τοποθετείται η εκλογή του προεδρείου και την Τρίτη αναμένεται η διάλυση της Βουλής, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εκλογές, στις 25 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρξει επίσημο χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχει κλείσει ο κύκλος της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα