Top

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν νέος Πρόεδρος της Αμερικής

Τέλος στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών.

Parallaxi
εκλογές-ηπα-ο-τζο-μπάιντεν-νέος-πρόεδρ-680514
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Ο Τζο Μπάιντεν είναι νέος Πρόεδρος στην Αμερική εξασφαλίζοντας 273 εκλέκτορες. Τέλος στο θρίλερ των αμερικανικών εκλογών.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι νέος Πρόεδρος στην Αμερική εξασφαλίζοντας 273 εκλέκτορες, όπως αναφέρουν όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Ντόλαντ Τραμπ αντίθετα σύμφωνα πάλι με τα ΜΜΜ των ΗΠΑ, έμεινε στους 213 εκλέκτορες.

Αναμένεται η νικητήρια ομιλία του. Η Καμάλα Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το βιογραφικό του Τζο Μπάιντεν

Γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια πριν από 77 χρόνια, αλλά έχτισε την καριέρα του στο Ντέλαγουερ, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία. Έπειτα από ένα μικρό πέρασμα στη δικηγορία, εκλέχθηκε πρώτη φορά Γερουσιαστής το 1972, ενώ παραιτήθηκε το 2008, μόλις λίγες μέρες προτού αναλάβει την Αντιπροεδρία δίπλα στον Πρόεδρο Ομπάμα.

Η ζωή του σημαδεύτηκε από δύο τραγωδίες. Το 1972 η πρώτη του σύζυγός του Νίλια και η κόρη τους, σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Και το 2015 πέθανε από καρκίνο, ο γιος του Μπο σε ηλικία 46 ετών.

Πριν από το 2020, ο Μπάιντεν είχε διεκδικήσει άλλες δύο φορές το χρίσμα του κόμματος του, το 1988 και το 2008 αντίστοιχα. Την πρώτη φορά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα καθώς κατηγορήθηκε—δικαίως—για λογοκλοπή ενώ τη δεύτερη έμεινε γρήγορα πολύ πίσω από τον Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει στους πολίτες απόψε, όπως δήλωσε αξιωματούχος στο CNN. Στην πρώτη του δήλωση είπε ότι νιώθει μεγάλη τιμή. «Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας, όμως σας υπόσχομαι το εξής: Θα είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αμερικάνους – είτε με ψηφίσατε είτε όχι.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία, που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα