Ελλάδα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην άνοια

Ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Parallaxi
εκπαιδευτικά-σεμινάρια-για-την-ευαισ-627517
Parallaxi

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του προσωπικού των δομών των Μ.Φ.Η.  σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με άνοια καθώς και την εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του πληθυσμού με ανοικτή συμπτωματολογία.

Στη διάρκεια των σεμιναρίων, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι επεξηγούν τον ρόλο του κοινωνικού συμβούλου και τους τρόπους βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένους/ες που είναι αντιμέτωποι/ες με κάποιου είδους άνοια και διαμένουν σε χώρους μακροχρόνιας φροντίδας. Ακολουθεί ανοιχτός διάλογος, σε ένα πνεύμα συνεργασίας και διεπιστημονικής φροντίδας, ενώ παρέχεται στο προσωπικό των δομών εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή. Στο πλαίσιο των συναντήσεων,  τονίζεται από τους εκπαιδευτές η ανάγκη και η σημασία της διαρκούς επικοινωνίας, υποστήριξης και συνεργασίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια που πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της δράσης, «το ευ-γήρας και ο σεβασμός απέναντι στους ηλικιωμένους αποτελούν ύψιστη αξία για εμάς».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα