Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για επιστράτευση γιατρών: Βεβαίως και θα είμαστε εκεί

Τι αποκάλυψε ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», για την καθημερινή μάχη που δίνουν;

Parallaxi
εξαδάκτυλος-για-επιστράτευση-γιατρώ-633319
Parallaxi

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, μίλησε στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Oφείλουν να παρουσιαστούν και έχω κάνει και σχετική δήλωση από το πρωί ότι ”χωρίς δεύτερες σκέψεις” χωρίς δεύτερη σκέψη οφείλουμε όλοι εφόσον κληθούμε να παρουσιάσουμε», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Ανεξαρτήτως αυτού το οποίο θα πρέπει να επικρέμαται δεν βοηθούν οι απειλές ξέρετε όταν αναφερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους και ειδικά θα πρέπει να σας πω ότι αυτό που ειπώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη ή έρχεστε ή σας φέρνουμε μάλλον αρνητικά λειτούργησε παρά θετικά.»

Έκανε μάλιστα λόγο για παρεξήγηση και επικοινωνιακή διαχείριση από την αρχή η οποία είναι προβληματική.

«Δεν μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές και αρνούνται να σταματήσουν τις διακοπές τους. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται στην καθημερινή μάχη του κορονοϊού εκτός νοσοκομείων και ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν θύματα. Υπάρχουν άνθρωποι που τη ζωή τους από αυτή τη μάχη και η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά πολύτιμη επιδιώκει να ανακόψει το κύμα προς τα νοσοκομεία», ανέφερε.

«Για καθέναν από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οι ασθενείς που βρίσκονται στα σπίτια τους και τους οποίους παρακολουθούν στα σπίτια τους. Από την πρώτη στιγμή, στο κάλεσμα, οποτεδήποτε και αν υπήρξε και στη δεύτερη φάση και νωρίτερα είχαμε πει όλοι ήμασταν όλοι μπροστά, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν απευθύνουμε κάλεσμα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν εργάζονται έχοντας ένα σημαντικότατο ρόλο και επαναλαμβάνω έχοντας και θύματα ανάμεσα σε αυτούς», τόνισε.

«Δεν είχαμε μία άσκηση παραδείγματος χάρη στις Ιανουαρίου όταν υπήρχε πολύ μεγάλος φόρτος να γίνει μια συζήτηση», πρόσθεσε και τόνισε «βεβαίως και θα είμαστε εκεί».

Μπουλμπασάκος: Ο “Ευαγγελισμός” χτες έδωσε μια μεγάλη μάχη και κατόρθωσε να ανταπεξέλθει

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος, περιέγραψε στην ίδια εκπομπή του Mega το χτεσινό βράδυ στον Ευαγγελισμό και τη μάχη που δίνουν κατά του ιού.

«Ο “Ευαγγελισμός” χτες έδωσε μια μεγάλη μάχη και κατόρθωσε να ανταπεξέλθει» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος, εξηγώντας ότι «ήταν μια άσχημη βραδιά, γιατί είχαμε τις περισσότερες εισαγωγές από την αρχή του πανδημικού κύματος».

«Κατορθώσαμε όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον και γίνονται προσπάθειες να απορροφηθούν και οι διασωληνωμένοι που είναι στις κλινικές του Covid, αλλά και οι ασθενείς που θα μπουν σε κοινά κρεβάτια» συμπλήρωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι συνεχής. «Είναι ένας μαραθώνιος, μια Οδύσσεια και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατορθώσουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη» συμπλήρωσε.

«Έρχονται κατά κύματα. Οι άρρωστοι είναι πολλές φορές και στιγμές που πραγματικά να το πω έτσι λαϊκά που κολλάνε τα ιατρεία. Δεν έχουμε πού να τους βάλουμε, δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ανθρώπους σε φορεία. Δηλαδή είναι μια κατάσταση που σε φέρνει σε απόγνωση. Πρέπει να ανταποκριθείς. Πρέπει να δεις ποιο είναι το πιο βαρύ για να ασχοληθείς. Πρέπει να μείνει για να ασχοληθείς με μια σειρά από πράγματα και πραγματικά είναι δεν θα ήθελα να βρίσκομαι συχνά σε αυτή την κατάσταση και σε αυτή που βρίσκονται και οι συνάδελφοι που είναι στα επείγοντα του covid…», πρόσθεσε περιγράφοντας την φωτογραφία που έκανε από χθες τον γύρο του διαδικτύου και κλείνοντας επανέλαβε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Επιστράτευση γιατρών: Ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων πορείας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα