Επικαιρότητα

Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

Βρέθηκε και κατέθεσε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Parallaxi
εξελίξεις-στην-υπόθεση-δολοφονίας-το-429222
Parallaxi

Νέα τροπή ενδέχεται να πάρει η υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου καθώς, σχεδόν επτά μήνες μετά το περιστατικό, βρέθηκε και κατέθεσε ο μάρτυρας που φορούσε ένα κίτρινο μπλουζάκι και, σύμφωνα με τα video που δημοσιοποιήθηκαν, ήταν πολύ κοντά στο θύμα κατά τη διάρκεια του λιντσαρίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας, έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Τούρκο και μητέρα Ελληνίδα, ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί δύο επίθετα.

Στην κατάθεσή του στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες της “Εφημερίδας των Συντακτών” τόνισε πως το θύμα βρισκόταν σε κατάσταση υπερδιέγερσης και δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με πρόθεση τη ληστεία ή την κλοπή. Παραδέχτηκε μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ είχε βάλει το πόδι του κόντρα, υποστηρίζοντας έναν από τους αστυνομικούς ώστε ο τελευταίος να μη γλιστρήσει, ενώ είπε πως σήκωσε το γκλομπ που είχε πέσει από έναν αστυνομικό στο έδαφος για να μην το πάρει κανείς.

Από την κατάθεση του προκύπτει πως ο μάρτυρας προσπαθεί να αθωώσει τις αστυνομικές αρχές, υποστηρίζοντας πως δεν υπερέβησαν τα όρια, ενώ υποστηρίζει πως όσο ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν στο έδαφος είχε τις αισθήσεις του.

Σε κάθε περίπτωση πολλά από τα στοιχεία της κατάθεσης του νέου μάρτυρα δεν επιβεβαιώνονται ούτε από τις επίσημες καταγραφές για το περιστατικό (όπως η δήλωση των διασωστών του ΕΚΑΒ) ούτε από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει.

Στο ερώτημα γιατί η συγκεκριμένη κατάθεση γίνεται με καθυστέρηση 7 μηνών ο ίδιος απάντησε πως φοβόταν. Όπως επισημαίνει η “Εφημερίδα των Συντακτών ” ύστερα από το βίντεο που προσκόμισε η διεπιστημονική ομάδα Forensic Architecture, πρώην υπάλληλος του μάρτυρα με το κίτρινο μπλουζάκι τον αναγνώρισε και πήγε στον ανακριτή. Στην κατάθεσή του μίλησε για έναν άνθρωπο που δημιουργούσε πολλά προβλήματα, εκδικητικό και επικίνδυνο που κυκλοφορούσε με μπράβο και είχε προβεί σε επιθέσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα