Έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΘ ΑΕ στις 25 Ιανουαρίου

Η ημερομηνία σύγκλησης της γενικής συνέλευσης οριστικοποιήθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Parallaxi
έκτακτη-γενική-συνέλευση-του-ολθ-αε-στ-272243
Parallaxi
Άποψη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) (φωτογραφία αρχείου).Θεσσαλονίκη.Τρίτη 24 Μαίου 2011 .

Στις 25 Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), που αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ώστε σε δεύτερο στάδιο της διαδικασίας να προχωρήσει η εκλογή του μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα παραμείνει ενεργό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την πώληση του 67% της εταιρείας και αναλάβει το “τιμόνι” η κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών. Η ημερομηνία σύγκλησης της γενικής συνέλευσης οριστικοποιήθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, διευκρίνισε: «Στις 25 Ιανουαρίου θα συζητηθούν τα 11 θέματα που έχει ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ, συν τρία διαδικαστικά. Θα ψηφιστούν δε οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρείας, που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές από τους επενδυτές και έχουν ώς στόχο την καλύτερη λειτουργία της. Στη συνέχεια, οι εργασίες της γενικής συνέλευσης θα διακοπούν, προκειμένου οι τροποποιήσεις του καταστατικού να επικυρωθούν από το ΓΕΜΗ και θα συνεχιστούν, το αργότερο εντός χρονικού διαστήματος 10-15 ημερών, για να εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ), που θα υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης και θα παραδώσει στην κοινοπραξία».

Ερωτηθείς ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Μέλλιος απάντησε: «Το νέο ΔΣ μπορεί να έχει από εννέα έως 11 μέλη και σε αυτό δεν μπορούν να συμμετάσχουν ex officio μέλη, δηλαδή εκπρόσωποι των εργαζομένων ή του δήμου». Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για τις επερχόμενες αλλαγές στον ΟΛΘ αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 25 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, οπότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, τα θέματα ημερήσιας διάταξης της οποίας θα αναρτηθούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας εντός των επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ, με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Λιμενικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ζητά «να τερματιστεί ο διαγωνισμός “πώλησης” του ΟΛΘ και να προχωρήσει η αυτοδύναμη ανάπτυξή του με άμεσες επενδύσεις σε πάγια, υποδομές και προσωπικό». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι «το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μεθοδεύσεις ξεπουλήματος που οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον πλήρη μαρασμό. Καλούμε τη κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να ματαιώσει την εκποίηση». Κατά την ΟΜΥΛΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενεργή ανάπτυξη του λιμένος με δημόσιο χαρακτήρα. «Ο ΟΛΘ άμεσα να προχωρήσει στις επενδύσεις και τις προσλήψεις ώστε το δημόσιο Λιμάνι να “ανέβει” κατηγορία και να καταστεί κρίκος στην μεταφορική αλυσίδα και τα οφέλη να τα καρπωθεί η τοπική και η εθνική οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Εφόσον η συμφωνία -που έχει ήδη «περάσει» το στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο- λάβει το πράσινο φως και από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη και εντός του Ιανουαρίου), θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή (πιθανότατα τον Φεβρουάριο) και το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας.

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα