Top

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά – Τσιόδρα με Τζιτζικώστα και Ζέρβα για τον κορονοϊό

Με θέμα τα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονία

Parallaxi
έκτακτη-τηλεδιάσκεψη-χαρδαλιά-τσιό-637933
Parallaxi

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την πορεία του κορωνοϊου  πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Με θέμα τα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική, η τηλεδιάσκεψη έγινε  μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονος προβληματισμός των αρμοδίων αρχών και των ειδικών για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων. Ειδική συζήτηση έγινε για το θέμα των καφέ-μπαρ σε τουριστικές περιοχές, των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης αλλά και της διοργάνωσης της 85ης ΔΕΘ.

Πριν λίγο ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία. O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα