Επικαιρότητα

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Αυτοί είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις αποφάσεις

Τρεις παράγοντες αναμένεται να καθορίσουν τις σχετικές κινήσεις.

Parallaxi
έκτακτο-επίδομα-πάσχα-αυτοί-είναι-οι-π-752427
Parallaxi

money

Τρεις παράγοντες αναμένεται να καθορίσουν τις αποφάσεις για το έκτακτο επίδομα Πάσχα που θα λάβουν τα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτοί είναι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ιδίως από το σκέλος των εσόδων, το ύψος της ανάπτυξης για το 2021 και το γενικότερο οικονομικό κλίμα που θα διαμορφωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Από μέρους του το οικονομικό επιτελείο, σχεδιάζει την στήριξη της κοινωνίας, παρόλα αυτά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί.

«Προφανώς είναι στις σκέψεις μας κι όπως σας έχω πει με ευθύτητα από την αρχή του έτους έχουμε μετρήσει τα πάντα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού το μήνα Φεβρουάριο και εφόσον αυτή είναι καλή, και εφόσον το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με την ίδια ένταση το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για να βοηθήσουμε ευάλωτα νοικοκυριά», διευκρίνισε.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου είναι ότι η πορεία των εσόδων τον Φεβρουάριο θα είναι καλή και θα καλύψει, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό βαθμό, την υστέρηση έναντι του στόχου που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο.

Ακόμη εκτιμήσεις κορυφαίου αξιωματούχου από το οικονομικό επιτελείο κάνουν λόγο για ανάπτυξη το 2021 που θα υπερβεί τελικά το 8,5%.

Τα δύο παραπάνω συνηγορούν στην εκτίμηση ότι τελικά θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση ώστε να χορηγηθεί το επίδομα, που χρονικά τοποθετείται λίγο πριν από το Πάσχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα