Ελλάδα

Έκτακτο καιρικό δελτίο – Χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Πού και πότε;

Parallaxi
έκτακτο-καιρικό-δελτίο-χιόνια-και-πτ-874598
Parallaxi
εικόνα: SOOC

Εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας σύμφωνα με το από 11-03-2022 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα, το προσωπικό και με την ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα της χιονόπτωσης και του παγετού αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων. Eχουν πραγματοποιηθεί και εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων  και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με Α.Α 04/2022, που εκδόθηκε την Τρίτη 08-03-2022 και αφορά την κακοκαιρία “Φίλιππος” (“Filippos”), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

– Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

-Σε περιπτώσεις ανάγκης,  επικοινωνείτε  με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης  112- ΕΚΑΒ 166).

Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων να είναι σε επιφυλακή με το προσωπικό και τα μηχανήματα έργων.

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες αυτών να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και τα μηχανήματα τους.

Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα  6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα