Επικαιρότητα

Έκθεση BEYOND 4.0: Ανοίγει αύριο τις πύλες της

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε διεθνή κόμβο τεχνολογίας

Parallaxi
έκθεση-beyond-4-0-ανοίγει-αύριο-τις-πύλες-της-830212
Parallaxi

Η έκθεση BEYOND 4.0 ανοίγει τις πύλες της αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στους χώρους της ΔΕΘ και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στα περίπτερα 7,12,13,14,15 και θα συμμετάσχουν 120 εκθέτες εκ των οποίων 30 αναπτύσσουν εφαρμογές για smart cities. Επίσης συμμετέχουν πάνω από 60 start ups, ενώ υπάρχουν περίπου και 10 συμμετοχές από το εξωτερικό.

Το κύριο θέμα της Beyond 4.0 θα είναι «Το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)», το οποίο θα αναπτυχθεί μέσω της εμπορικής έκθεσης με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ενός συνεδρίου με σημαντικούς διεθνείς ομιλητές, εργαστηρίων από νεοσύστατες εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις, παρουσιάσεων προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλών τραπεζιών και δικτύωσης για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της Beyond 4.0 καλύπτει 4 βασικούς τομείς: τον Τομέα Συνεδρίου, τον Τομέα Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups), τον Τομέα Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και τον Τομέα Εμπορικών Εταιρειών & Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC).

Με αφορμή την έναρξη της Beyond 4.0 σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμούν η έκθεση να είναι στα πρότυπα της MWC της Βαρκελώνης.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος ανέφερε :

«Της Θεσσαλονίκης της αξίζει η ‘ Βeyond 4.0. H έκθεση φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο καινοτομίας. Το κύριο θέμα της, μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε τεχνικές που θα βρούμε στο μέλλον μπροστά μας».

Η ‘Beyond 4.0.’, οφείλει πολλά στην ΚΕΔΕ, ανέφερε ο κ. Τζήκας, με τον πρόεδρό της κ. Παπαστεργίου να τονίζει ότι: «”η Ελλάδα αλλάζει”, αν δεν το κάνουμε με την σημερινή διοίκηση στη Ψηφιακή Διακυβέρνηση δεν θα το κάνουμε ποτέ. Μέσα στην μαυρίλα των εποχών, διαβάζοντας το πρόγραμμα δύο λέξεις έρχονται στο νου, αισιοδοξία και ελπίδα»

Την θερμή υποστήριξη της ΠΚΜ μετέφερε ο εκπρόσωπος της, Νίκος Τζόλας. 

O Ευάγγελος Χαραλάμπους, Διευθύνων Σύμβουλος της BeBest σημείωσε πως o στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γεγονός σχετικά με την τεχνολογία στη Θεσσαλονίκη ενώ τόνισε ότι «θέτω ως ορόσημο το 2026 να έχουμε πετύχει να δημιουργήσουμε ένα τεχνολογικό γεγονός, που θα προσελκύει μεγάλες επιχειρήσεις στη πόλη».

Κάλεσμα στους ανθρώπους του κλάδου των τεχνολογιών, αλλά και στα νέα παιδιά απηύθυνε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας πως η Beyond 4.0 είναι μια εντελώς διαφορετική έκθεση, που έχει ως στόχο να αποτελέσει με ρεαλιστικούς όρους κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ίδιος προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη διεθνοποίηση της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια, ενώ παρουσίασε το πλήθος των κύριων και παράλληλων εκδηλώσεών της.   

Τη σημασία της διοργάνωσης αυτής καθαυτής στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας υπογράμμισε ο ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGG), κ. Μιχάλης Στάγκος, που έδωσε έμφαση στον στόχο της Beyond 4.0 να γίνουν δουλειές και υπογράμμισε το πλήθος και την ποιότητα των εκδηλώσεων της έκθεσης.

Στις πολύ σημαντικές παρουσίες και συμμετοχές στα Technology και Industry 4.0 Forum, που έχουν μια μεγάλη ευκαιρία λόγω της Beyond 4.0 να εξελιχθούν περαιτέρω αναφέρθηκε ο συντονιστής τους, κ. Κοσμάς Βάμβαλης

Για επιστροφή στην εκθεσιακή κανονικότητα έκανε λόγο από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, αναφερόμενος στην έναρξη και των κλαδικών εκθέσεων με τη Beyond 4.0. 

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν το ‘Beyond AI Forum 2021’, το ‘Technology Forum 2021’, το ‘Industry 4.0 2021’ και ο διαγωνισμός για start ups WMF , που διοργανώνει το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και τη ΔΕΘ.

Παράλληλα, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «Ο κόσμος αλλάζει. Η αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά», που θα έχει στο επίκεντρό του τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων, αλλά και τις προοπτικές των Έξυπνων Πόλεων.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά την Beyond 4.0, οι οποίες είναι η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom, η Oktabit και η IBM (Gold Sponsors), αλλά και η Singular Logic, η Lancom, η Performance και η InTrust (Sponsors).

Το BEYOND 4.0 είναι το πρώτο διεθνές συνέδριο για τη Βιομηχανία 4.0 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή MENA, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία. Η έκθεση έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις σημερινές ανάγκες και να γίνει το σημείο συνάντησης των λαμπρότερων μυαλών, ταλέντων αλλά και προϊόντων όλου του κόσμου. Από κορυφαίους ομιλητές και εκθέσεις μέχρι την ανοιχτή καινοτομία, ζωντανές εμπειρίες και λανσαρίσματα προϊόντων η Ελλάδα θα ζήσει για πρώτη φορά το συνέδριο Beyond 4.0. Συγκεντρωμένοι σε μια σκηνή όλοι όσοι ξεχωρίζουν στον τομέα των καταναλωτικών τεχνολογιών θα έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν σε μια υβριδική πλατφόρμα που στοχεύει στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλλει εποικοδομητικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρα μας.

Για να πραγματοποιήσετε εγγραφή ως επισκέπτης στην έκθεση Beyond 4.0 μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.be4ond-expo.gr/attend/registration/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα