Ελλάδα

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τραπεζικό λάθος η διπλή καταβολή

Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ

Parallaxi
ελάχιστο-εγγυημένο-εισόδημα-τραπεζι-903630
Parallaxi

Tην Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε η πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) καταβλήθηκε διπλό ποσό στην προπληρωμένη κάρτα των δικαιούχων

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κατά τη διάρκεια βραδινής ροής πίστωσης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από την Εθνική Τράπεζα, μέρος των δικαιούχων της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε υπερβάλλον ποσό.

«Η Τράπεζα προχώρησε ήδη σε αντιλογισμό του υπερβάλλοντος ποσού σύμφωνα με το Νόμο, η δε χρήση της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης δεν παρουσίασε καμία διακοπή» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή δόσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάποιους δεν αφορά τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ για το συγκεκριμένο επίδομα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα εισπράξουν μιάμιση δόση». Αναφορικά με το εγγυημένο ποσό, αυτό ορίζεται ως εξής:

Κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό δικαιούται να λάβει 200 ευρώ. Ωστόσο τον Δεκέμβριο το ποσό αυτό διπλασιάζεται και θα εισπράξει συνολικά 400 ευρώΚάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δει προσαυξημένο το εγγυημένο ποσό κατά 100 ευρώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα