Ελλάδα

Ελασσόνα: Νέες ζημιές σε σπίτια από τον σημερινό σεισμό

Για μετασεισμό κάνει λόγο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Parallaxi
ελασσόνα-νέες-ζημιές-σε-σπίτια-από-τον-291958
Parallaxi

Νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό, άφησε πίσω του ο νέος σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου, Νίκος Γάτσας και Γιάννης Κόκκουρας, μετά την νέα σεισμική δόνηση οι Δήμοι δέχτηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που εντόπισαν σημαντικές ρωγμές στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες των δύο Δήμων συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές που σημειώθηκαν τα προβλήματα για να καταγράψουν τις ζημιές.

Τσελέντης: Μετασεισμός τα 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Μετασεισμό του αρχικού μεγάλου σεισμού των 6 βαθμών χαρακτήρισε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14.57 μετά το μεσημέρι με επίκεντρο 26 χλμ ΝΔ της Ελασσόνας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί για αρκετά μεγάλο διάστημα ακόμη και του ίδιου μεγέθους και ήταν κάτι που αναμέναμε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και την μισή Ελλάδα και τον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη γιατί συμβάλλει στην εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα