Ελλάδα: Η χώρα που προσφέρεται για την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 25 Ιουνίου ημερίδα, εστιασμένη στην αγορά ενέργειας.

Parallaxi
ελλάδα-η-χώρα-που-προσφέρεται-για-την-α-213977
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Ως την χώρα που προσφέρεται για την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και για τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, χαρακτήρισε την Ελλάδα, εκπρόσωπος Γερμανικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν και συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη στις 24 -27 Ιουνίου.

Την αποστολή με θέμα τις ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας και την ενσωμάτωση στο δίκτυο διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και αναμένεται να πάρουν μέρος οχτώ Γερμανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για νέες συνεργασίες.

Σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και μιλώντας ειδικά για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, ο CEO της Green Island Energy GmbH Michael Difliff (Μίκαελ Ντίφλιφ) μέλος της αποστολής σημείωσε πως “τα μη-διασυνδεδεμένα νησιά, όπου η ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται από πετρελαϊκές μονάδες (με το κόστος για τη μεταφορά του πετρελαίου να διανέμεται σε όλους τους καταναλωτές ρεύματος στην Ελλάδα), οι ενεργειακές εφαρμογές μπορούν να αποτελέσουν, παγκοσμίως, παραδείγματα καινοτόμων παρεμβάσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Φέρνοντας ως παράδειγμα την υποθαλάσσια μονάδα άντλησης-ταμίευσης ενέργειας της επιχείρησης, τόνισε, ” ότι αυτή, προσφέρει οικονομικές λύσεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για περιοχές κοντά σε ύδατα βάθους από 550 μέτρα και άνω, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται ένα μακροβιώσιμο σχέδιο (>40 χρόνια) για τα μη-διασυνδεδεμένα νησιά”.

Στο πλαίσιο της αποστολής θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 25 Ιουνίου ημερίδα, εστιασμένη στην αγορά ενέργειας, στο ξενοδοχείο “Nikopolis” και στις 26 και 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις μεταξύ των γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων του κλάδου της ενέργειας όπως η ΔΕΔΔΗΕΕ, η ΡΑΕ, το ΚΑΠΕ, ο ΣΕΦ και η ΕΛΕΤΑΕΝ. Την πρωτοβουλία για την αποστολή είχε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα