Ελλάδα

Ελλάδα: Η Μοσάντ βοήθησε στην εξάρθωση ιρανικών τρομοκρατών που σχεδίαζαν επιθέσεις

Το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας The Jerusalem Post

Parallaxi
ελλάδα-η-μοσάντ-βοήθησε-στην-εξάρθωση-989667
Parallaxi

Η Μοσάντ, η κρατική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, βοήθησε την Ελλάδα να εξαρθρώσει έναν ιρανικό τρομοκρατικό πυρήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου την Τρίτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας The Jerusalem Post, η κατασκοπευτική υπηρεσία ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα να αναλύσει και να αποκρυπτογραφήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιράν, για να λύσει τον γρίφο του επικείμενου εγκλήματος και της μεθόδου λειτουργίας της εμπλεκόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας του Ιράν να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Περαιτέρω, σημειώνεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στον εντοπισμό της σύνδεσης μεταξύ του τοπικού τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα και των ευρύτερων παγκόσμιων τρομοκρατικών επιχειρήσεων του Ιράν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, «μαζί με τους συνεργάτες μας στις μυστικές υπηρεσίες, θα ενεργήσουμε στο πλαίσιο του ρόλου μας χωρίς ανάπαυση, για να ανατρέψουμε τις προθέσεις του Ιράν να προκαλέσει κακό σε όλο τον κόσμο».

«Τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στην Αθήνα»

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν έναν στόχο «υψηλής συμβολικής αξίας»: Μια εβραϊκή συναγωγή, η οποία λειτουργεί και ως εστιατόριο, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ανέφεραν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, γράφει η Jerusalem Post.

Και προσθέτει τις πληροφορίες που αναφέρουν τα ΜΜΕ στη χώρα μας: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης, οι τρομοκράτες ήταν δύο Πακιστανοί υπήκοοι, ενώ ένας τρίτος πράκτορας θεωρείται ύποπτος ότι βρίσκεται στο Ιράν. Ο πράκτορας με έδρα το Ιράν φέρεται να τους προέτρεψε να πραγματοποιήσουν την επίθεση και τους είπε ότι θα πληρωθούν».

Ευχαριστεί την Ελλάδα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΥΠ.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων.

»Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

»Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος», σημειώνει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα