Ελλάδα

Ελληνίδα ακαδημαϊκός ξένου πανεπιστημίου κατακρίνει την απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου

Προχώρησε πριν λίγες μέρες στη δημοσίευση στην επίσημη σελίδα του πανεπιστημίου.

Parallaxi
ελληνίδα-ακαδημαϊκός-ξένου-πανεπιστ-251324
Parallaxi

Η Ελληνίδα ακαδημαϊκός του πανεπιστημιακού ιδρύματος Norwegian University of Science and Technology, Αλεξάνδρα Αγγελετάκη, προχώρησε πριν λίγες μέρες σε δημοσίευση στην επίσημη σελίδα του πανεπιστημίου σχετικά με το ζήτημα της απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει στην δημοσίευησ, μεταξύ άλλων, «Η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία έπρεπε να παλέψει με κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας, κατά της διαφθοράς και της καταστροφής. Χρόνια πριν, μια νέα μάχη ξεκίνησε με τις ανασκαφές που έγιναν από τους αρχαιολόγους κάτω από την σύγχρονη πόλης της Θεσσαλονίκης. Τα νέα ευρήματα έχουν αποκαλύψει ένα δίκτυο δρόμων, καταστημάτων, σπιτιών κάτω από την καρδιά της πόλης του σήμερα, και μια διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια».

Όπως σημειώνει: «Η έκταση και η αξία αυτού του ευρύματος δεν έχει τιμή, αλλά είναι μεγάλης αξίας. Η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη προτεραιότητα. Η διατήρηση του παρελθόντος έχει υπάρξει μια μεγάλη διαχρονική αξία που δεν μπορεί να συγκριθεί με την σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη. Η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη προτεραιότητα. Η διατήρηση του παρελθόντος υπήρξε μια αξία που έχει τιμή μόνο στην έκνομη αγορά αρχαιοτήτων».

Στο τέλος του δημοσιεύματος, καλεί τον κόσμο να βοηθήσει υπογράφοντας το ψήφισμα της Avaaz.

Δείτε την πλήρη δημοσίευσή της ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα