Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο συγκεντρώσεις πλησιάζει

Αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πληθώρα συγκεντρώσεων.

Parallaxi
ένα-σαββατοκύριακο-γεμάτο-συγκεντρώ-298336
Parallaxi

Αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πληθώρα συγκεντρώσεων για διαφορετικούς σκοπούς, κινητοποιώντας στην ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Μαρτίου, με αφετηρία την Καμάρα (12:00), θα πραγματοποιηθεί Παμβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης. Θα προηγηθεί συγκέντρωση στις 11.00 στην κατάληψη Libertatia.

Όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση: “Καλούμε τον κόσμο του κινήματος να στηρίξει την πανβαλκανική διεθνιστική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, με τα προτάγματα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των καταλήψεων και των δομών του αγώνα. Σε συνέχιση της αντανακλαστικής πορείας για τον εμπρησμό της κατάληψης μας στις 22/3 και των δράσεων αλληλεγγύης σε όλο τον ελλαδικό χώρο και σε άλλες χώρες, καλούμε συντρόφους και συντρόφισσες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στις 10/3 στην Θεσσαλονίκη για να δοθεί μια μαζική απάντηση στον εθνικιστικό παροξυσμό και τις φασιστικές επιθέσεις.”

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 14.00, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, από όπου θα ακολουθήσει και πορεία προς το γήπεδο. Όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή τους: “Ανεξαρτήτως του αν έχει βγει η απόφαση οι επαρχιακοί σύνδεσμοι θα εκδράμουν κανονικά και όλα θα είναι έτοιμα για το σημαντικότερο ματς των τελευταίων δεκαετιών”.

Επιπλέον, την Κυριακή 11 Μαρτίου, αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας του Άρη με τον ΠΑΟΚ στις 17:00 (***Με νέα ανακοίνωση, το ντέρμπι -Αρη-ΠΑΟΚ αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας), ενώ το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.

Τα μαζεμένα ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη στις 11 Μαρτίου έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε την αναβολή του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, δηλώνοντας ότι ενδέχεται να μην καταφέρει να εξασφαλίσει την ασφάλεια στην πόλη. Έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από Αθήνα και άλλες διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Τέλος, την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12:00 έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη σε σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου σχετικά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και την αλλαγή των ονομάτων στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές: «Απαιτούμε την παραίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη Δεν χάσαμε κ. δήμαρχε, δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη. Έχουμε υπομονή και επιμονή».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα