Ελλάδα

Καραμανλής: Τι αλλάζει στα μειωμένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ από το 2020

Τέλος στην τζάμπα κοινωνική πολιτική που κάνουν διάφορα υπουργεία στους Οργανισμούς παροχής συγκοινωνιακού έργου.

Parallaxi
καραμανλής-τι-αλλάζει-στα-μειωμένα-ει-83474
Parallaxi

Τέλος στην τζάμπα κοινωνική πολιτική που κάνουν διάφορα υπουργεία στους Οργανισμούς παροχής συγκοινωνιακού έργου φιλοδοξεί να βάλει ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Όπως είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ, τα υπουργεία θα πληρώνουν από την αρχή του χρόνου το κόστος του μειωμένου εισιτηρίου σε κοινωνικές ομάδες στους Οργανισμούς.

“Όλοι τζάμπα. Φοιτητές, σώματα ασφαλείας, διάφορες κοινωνικές ομάδες. Δεν διαφωνούμε, αλλά θέλει το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική, πρέπει τα υπουργεία να δίνουν χρήματα στους Οργανισμούς για να μην καταρρέουν” τόνισε ο κ. Καραμανλής. “Μέχρι τώρα τα υπουργεία υποτίθεται έδιναν αυτά τα χρήματα στο τέλος του χρόνου, στην πράξη ποτέ δεν τα έδιναν. Τώρα, όπως αποφασίσαμε με τον αρμόδιο υφυπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη αυτό θα γίνεται από την αρχή του χρόνου. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα παίρνει τα χρήματα από το Άμυνας, από το Εργασίας για να πληρώσει π.χ. τον ΟΑΣΘ”.

Ο υπουργός Μεταφορών αναφερόμενος ειδικά στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης επιτέθηκε σφοδρά στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς, όπως είπε, “με την κρατικοποίηση που έγινε το 2017, οι μέτοχοι του μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα από το Δημόσιο πράγμα που θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τον λογαριασμού Σπίρτζη-Παππά”.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει έντονη αντίδραση από τους μετόχους του ΟΑΣΘ “που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από το την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη κυβέρνηση, αν περίμενε έως το 2019 θα μπορούσε να κάνει εντελώς διαφορετικά την διαδικασία. Όμως το έκανε το 2017 και αφήνει την πόρτα ανοιχτή οι μέτοχοι να διεκδικήσουν χρήματα από το Δημόσιο”.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα