Ελλάδα

Ελληνικό νησί προειδοποιεί: «Ανεπιθύμητοι οι βάρβαροι με τα σπρέι»

Λιτά λόγια από έναν Σύλλογο που αγαπά τον τόπο του.

Parallaxi
ελληνικό-νησί-προειδοποιεί-ανεπιθύ-484604
Parallaxi

Με μια αυστηρή ανακοίνωση, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας δηλώνει ρητά ότι δεν έχει άλλη υπομονή για εκείνους που καταφθάνουν στο νησί και το βρωμίζουν με την αστική συνήθεια του ταγκαρίσματος.

«Όσοι προβαίνουν σε αυτές τις βαρβαρότητες είναι για εμάς πρόσωπα ανεπιθύμητα στο νησί μας και ενημερώνουμε από τώρα πως όποιος γίνει αντιληπτός να βάφει με σπρέυ ή μαρκαδόρο οτιδήποτε στη Δονούσα θα κινηθούμε νομικά εναντίον του», γράφουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Δυστυχώς η αστική συνήθεια του “ταγκαρίσματος” (το να αφήνεις την υπογραφή σου με σπρέυ ή μαρκαδόρο σε δημόσιο χώρο) έχει φτάσει και στη Δονούσα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε με θλίψη κάθε καλοκαίρι να βάφονται με σπρέυ μάντρες, ξερολιθιές, κάδοι απορριμάτων, δημόσια κτήρια, οι ταμπέλες του ΚΟΚ, το κοντέινερ της ανακύκλωσης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ο βανδαλισμός της κεντρικής ταμπέλας μονοπατιών που βρίσκεται στη Μεσσαριά (από όπου και η φωτό).

Σαν Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αυτές οι πράξεις μας προσβάλλουν και τις θεωρούμε πράξεις βαρβαρότητας. Όσοι δε προβαίνουν σε αυτές τις βαρβαρότητες είναι για εμάς πρόσωπα ανεπιθύμητα στο νησί μας και ενημερώνουμε από τώρα πως όποιος γίνει αντιληπτός να βάφει με σπρέυ ή μαρκαδόρο οτιδήποτε στη Δονούσα θα κινηθούμε νομικά εναντίον του.

Τα νησιά μας αποτελούν τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αυτή την ομορφιά καλούμαστε να διαφυλάξουμε και εμείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Όπως συμβαίνει χρόνια τώρα. Και για αυτό κόντρα στους νεοφερμένους βάνδαλους έχουμε να προτάξουμε τους δεκάδες εθελοντές που καθαρίζουν τα μονοπάτια, τους εκατοντάδες περιπατητές και φυσιολάτρες, όσους εκτιμούν και χαίρονται το κυκλαδίτικο τοπίο, όσους μας πιέζουν για περισσότερη ανακύκλωση και περισσότερη καθαριότητα, όσους επισκέπτονται το νησί μας με σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον του.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί φίλοι της Δονούσας και ευτυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία των παραθεριστών μας!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα