Ελλάδα

Καταγγελία ότι εμεινε από φιάλες οξυγόνου το νοσοκομείο Δράμας – Διαψεύδει η διοίκηση

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, την τελευταία εβδομάδα

Parallaxi
καταγγελία-ότι-εμεινε-από-φιάλες-οξυγ-689621
Parallaxi
Πηγή: Facebook

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη η περιφέρεια «μπήκε μπροστά» για να λυθούν τα όποια προβλήματα.

«Σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο» σημείωσε, ενώ εξήγησε πως διαμορφώνοντας τρεις κλινικές Covid οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο, με το σύστημα να φτάνει στα όριά του.

«Σήμερα θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου

Η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής». Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

ΠΗΓΗ: MEGA / vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα