Featured

Εμείς θα σταματήσουμε το έγκλημα…

Έξω από το κεντρικό εργοτάξιο της Βενιζέλου τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς και τα πρωτόκολλα έγινε απόψε η πρώτη από μια σειρά δράσεις ενάντια στον τεμαχισμό των αρχαιοτήτων της Εγνατίας.

Parallaxi
εμείς-θα-σταματήσουμε-το-έγκλημα-651333
Parallaxi

Ξεκίνησαν από σήμερα μια σειρά από δράσεις της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι δράσεις ξεκίνησαν τη μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και πριν περάσει από το ΚΑΣ η μελέτη απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου. Μέχρι το Δεκέμβρη που θα συζητηθεί η προσφυγή στον Άρειο Πάγο της Κίνησης οι δράσεις θα κορυφωθούν για να ενημερωθεί με διάφορους τρόπους το κοινό της πόλης για το σχεδιαζόμενο έγκλημα του τεμαχισμού και απόσπασης των αρχαιοτήτων του Βυζαντινού δρόμου που βρίσκεται κάτω από την Εγνατία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε πικετοφορία ενάντια στην απομάκρυνση των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου από μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για την πρώτη σε μια σειρά δράσεων ενημέρωσης τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς και τα πρωτόκολλα στη γωνία Βενιζέλου με Εγνατία.

Με σύνθημα “Η πόλη κάτω από την πόλη στα σταθμό Βενιζέλου δεν καθυστερεί το Μετρό και πρέπει να μείνει στη θέση της” μέλη της Κίνησης ενημέρωσαν τους πολίτες για τις εξελίξεις στο θέμα των αρχαιοτήτων, για το τι σημαίνει απόσπαση και για ποιους λόγους τα αρχαία πρέπει να διατηρηθούν όπως ακριβώς είναι στο χώρο.

Ανάμεσα στους διερχόμενους που ενημερώθηκαν και ένας φοιτητής αρχαιολογίας από το Μαρόκο που εξεπλάγην με την τεράστια ιστορία της πόλης που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τα οδοστρώματα  της.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα