Διεθνή

Εμβληματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με την κυανή απόχρωση της Unicef

Δείτε φωτογραφίες από όλο τον κόσμο

Parallaxi
εμβληματικά-κτίρια-σε-όλον-τον-κόσμο-φ-846383
Parallaxi
φωτογραφία από instagram

Εμβληματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με την κυανή απόχρωση της Unicef για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Στην Ελλάδα, επιλέχθηκαν φέτος οι ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της UNICEF Greece, τo οποίo αποδέχθηκε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου,- ως μοναδικός φορέας των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του.

Στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη ο Δήμος Αθηναίων με το υδροκινητικό γλυπτό Πεντάκυκλο σε συνομιλία με το νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης με τις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με τις Ομπρέλες στην κεντρική είσοδό του.

Στη δράση συμμετείχε, επίσης, το γλυπτό Ομπρέλες που βρίσκεται στο ιστορικό ξενοδοχείο Al Alamein Hotel στην Αίγυπτο και ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο της EMAAR Misr των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με το κυανό χρώμα φωτίστηκε και η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης στο Ρίο-Αντίρριο ενώ από τα κτίρια που ξεχώρισαν ήταν ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και η αρχαίο πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία.

Κτίρια από την Κοπεγχάγη και το Βουκουρέστι μέχρι τη Μποτσουάνα και την Γκάμπια ντύθηκαν στο κυανό χρώμα της Unicef και τίμησαν μία ακόμα χρονιά όλα τα παιδιά του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/CWjCvXQtVVS/?fbclid=IwAR2__eFZkIZ5G6WLKlxlvuESoH7yvdiete1Ej4U2iC3abWKxnE5Er_mKMWI

https://www.instagram.com/p/CWgm1LRMDQ0/?fbclid=IwAR3qm0Dn-Yqr-4VnkUNUI6iKW8k1TxJQS4pfQL3jWWW6RvTwK2VObJuusS0

https://www.instagram.com/p/CWgVli6ouhg/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CWiXB0XMoAG/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CWh9vaIIfdp/?utm_source=ig_web_copy_link

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα